Haemme taiteilijajärjestö Muu ry:n ja Annantalon lasten ja nuorten taidekeskuksen yhteiseen Oudon äärellä – Mediataidetta lapsille -hankkeeseen mediataideteoksia.

Hakuaika päättyy 3.11.2021

Mikä on outoa? Todennäköisesti se on lapselle jotain muuta kuin aikuiselle tai taiteen ammattilaiselle. Yhä harvemmin outoa tuntuu olevan tekniikka – media – tai sen tarjoamat mahdollisuudet välineenä. Lapsille ja nuorille mediakulttuuri on usein jopa hyvinkin arkista. Ehkä jopa sellaista, joka halutaankin pitää omana tietona ja yksityisalueena. Ehkä se outoa on ihminen? Ehkä outoa onkin ihminen? Maapallo? Ilmastonmuutos? Tai elämä noin ylipäätään? 

Oudon äärellä - Mediataidetta lapsille -hankkeessa mediataide ajatellaan mahdollisimman monimuotoisena. Se voi olla mitä tahansa nykytaidetta, jossa media ja teknologia on taiteen välineenä tai aiheena – esimerkiksi performanssi, esitys, installaatio, verkkoteos tai jotain muuta. Projektiin toivotaan myös live-mediataideteoksia. Hankkeen tavoitteena on tehdä mediataidetta saavutettavammaksi, esitellä sitä uusille yleisöille ja järjestää mahdollisuuksia, jossa nykytaiteilijat ja lastenkulttuuri kohtaavat.

Mukaan voi hakea uudella tai vanhalla teoksella. Olennaisempaa on, että koet teoksen käsittelevän aiheita, jotka voivat puhutella lapsiyleisöä. Mukaan valitut teokset tulevat osaksi 2022 alkukeväästä syksyyn kestävää festivaalia, joka koostuu performansseista, screeningeistä ja näyttelystä.

Teokset tulevat osaksi Annantalon taidekeskuksella järjestettävää näyttelyä. Näyttelyssä esitellään yhtenä kokonaisuutena ammattitaiteilijoiden sekä Annantalon oppilasryhmien lasten ja nuorten teoksia, joita syntyy syys- ja kevätlukukauden aikana. Annantalon lisäksi tapahtumia ja teoksia on myös MUU Helsinki -nykytaidekeskuksessa Kaapelitehtaalla sekä virtuaalisessa muodossa.

Näyttely järjestetään ajalla 21.4.–30.9.2022. Osa teoksista voi olla esillä myös lyhyemmän aikajakson. Näyttelyyn valituille taiteilijoille maksetaan 700 euron korvaus. 

Toivomme valituilta taiteilijoilta mahdollisuutta osallistua haastatteluun tai taiteilijaesittelyyn, jonka tarkoituksena on avata teoksen sisältöä lapsiyleisölle. Esittelyt tullaan todennäköisesti toteuttamaan videomuodossa. 

Hakuaika on 22.9.-3.11.2021, tuloksista tiedotetaan joulukuussa. Valinnoista päättää MUU ry:n ja Annantalon yhteinen raati.

Tiedustelut:
Annantalo Harri Piispanen (harri.piispanen (A) hel.fi)
MUU ry Timo Soppela (director (A) muu.fi)

Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo,   www.annantalo.fi 
Taiteilijajärjestö MUU ry,   www.muu.fi/fi/