Toscanassa, 12 km etelään Firenzestä, sijaitsevassa Grassinan ateljeetalossa on haettavissa vapaita työskentelyjaksoja / ateljeita vuosina 2022-2023.
Työskentelyjaksojen pituus on 1-6 kuukautta. Kesällä 2022 on lisäksi mahdollista varata myös lyhyempiä (kahden viikon) jaksoja.

Ateljeita vuokrataan suomalaisille tai Suomessa asuville ammattikuvataiteilijoille. Etusijalla ovat Suomen Taiteilijaseuran jäsenjärjestöihin – Taidemaalariliitto, Suomen Taidegraafikot, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Valokuvataiteilijoiden liitto ja Muu ry – kuuluvat taiteilijat. Kesän 2022 jaksoja voivat hakea kuvataiteilijoiden lisäksi myös muut visuaalisen alan tekijät (esimerkiksi Ornamon, SAFA:n tai Kuvittajat ry:n jäsenet).

Ateljeetalossa on kuvataiteilijoiden työskentelyyn neljä työhuonetta, joihin jokaiseen kuuluu makuuhuone tai makuutila. Ateljeiden koko vaihtelee 28 m2 – 57 m2. Yhdessä työhuoneista on syväpainoprässi.

Talossa työskentelee samanaikaisesti neljä taiteilijaa kerrallaan. Ateljeetaloon voivat tulla työskentelemään myös perheelliset taiteilijat.

Hakemuksen Grassinan ateljeetaloon voi tehdä jatkuvasti sähköisellä hakulomakkeella. Vuokratiedot, hakulomake sekä varauskalenteri, jossa näkyvät vapaat jaksot, löytyvät sivulta https://www.ateljeesaatio.fi/2020/03/12/grassinan-ateljeetalo/

Tarkemmat tiedot Grassinan ateljeetalosta osoitteessa: https://www.ateljeesaatio.fi/residenssitoiminta/

Lisätiedot: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh. 050 4203062, info@ateljeesaatio.fi