HAKU VUODEN 2023 RESIDENSSIJAKSOILLE ON AUKI 23. MARRASKUUTA 2022 SAAKKA, HAKIJOILLE ILMOITETAAN VALINNASTA 9. JOULUKUUTA 2022 MENNESSÄ. 

Iissä sijaitsevan Taidekeskus KulttuuriKauppilan kolme residenssiohjelmaa tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden kehittää taiteellista työtään, tehdä yhteistyötä paikallisten kanssa ja inspiroitua kauniista ympäristöstä. Residenssi sijaitsee Iijoen rannalla idyllisellä kulttuuriperintöalueella aktiivisen kyläyhteisön keskellä.

Jokaiselle taiteilijalle räätälöidään residenssikaudelle projektiehdotukseen pohjautuva oma ohjelma. Taiteilijat, kuraattorit ja tutkijat ovat tervetulleita työskentelemään KulttuuriKauppilaan.

Residenssiohjelmat

KulttuuriKauppila Artist-in-Residence (KK AiR) tarjoaa taiteilijoille erityislaatuisen ympäristön keskittyä taiteelliseen työhön tai tutkimukseen.

KulttuuriKauppila Artist-in-Community (KK AiC) kannustaa yhteisöllisiin taideprojekteihin, jotka tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden työskennellä osana yhteisöä ja rakentaa yhteistyöverkostoja haluamiensa tahojen kanssa.

KulttuuriKauppila Artist-in-Environment (KK AiE)Ympäristöresidenssiin kutsutaan ja valitaan taiteilijoita ja tutkijoita, joiden työ liittyy luontoon, maisemaan tai ympäristöön. Residenssijakson pituus on 1-6kk.

Hakijaa pyydetään kertomaan hakemuksen yhteydessä, mikäli heitä kiinnostaa esimerkiksi näyttelyn järjestäminen tai työpajan ohjaaminen osana residenssivierailua. Tapahtumia voidaan järjestää myös etäyhteyksin!

KulttuuriKauppilan hyvin varusteltu residenssitila sisältää kaksi yksityistä huonetta sekä yhteisen jaetun työtilan ja asuintiloja. Tila soveltuu hyvin sekä yksittäisille taiteilijoille että taiteilijaryhmille. Residenssi on sopivan kaukana liikenteen melusta, mutta hyvien kulkuyhteyksien varrella, lähellä esimerkiksi Oulun kulttuuritapahtumia. Kannustamme vieraita maata pitkin matkustamiseen erityisesti Suomen sisäisillä matkoilla. 

Haku

Residenssiohjelmiin haetaan lomakkeella osoitteessa https://link.webropol.com/s/KKresidency2023 

Kysely on englanninkielinen, mutta hakemuksen voi täyttää myös suomeksi! Hakuaika päättyy 23. marraskuuta 2022 ja hakijoille ilmoitetaan valinnasta 9. joulukuuta 2022 mennessä.

Lisätietoja verkkosivuilla ja Facebookissa