Haku on auki: Taiteilija- tai tutkijaresidenssit (2-12 kk)

Life on a Leaf -residenssi on tarkoitettu suomalaisille tai kansainvälisille taiteilijoille tai tutkijoille, joiden työ keskittyy kaupunkitiloihin tai rakennettuun ympäristöön. Taiteen aloja ei ole rajoitettu. Mahdollisia tutkimusalueita ovat esimerkiksi taiteentutkimus, arkkitehtuuri, kaupunkisuunnittelu, kaupunkitutkimus, kulttuurintutkimus jne. Residenssi on tarkoitettu itseohjautuvaan työskentelyyn.

Residenssikohde, lehden muotoinen Life on a Leaf -talo, on Jan-Erik Anderssonin yhdessä arkkitehti Erkki Pitkärannan kanssa suunnittelema kokonaistaideteos. Vuonna 2009 valmistunut talo, joka polemisoi arkkitehtuurin ja kuvataiteen suhdetta, oli osa Anderssonin kuvataiteen tohtorintyötä Kuvataideakatemiassa (Taideyliopisto, Helsinki). Talo ja sen rakenteet sisältävät kymmeniä koti- ja ulkomaisten taiteilijoiden teoksia, jotka on valmistettu tilauksesta taloa rakennettaessa.

Residenssiä ylläpitää Life on a Leaf ry, jonka tarkoituksena on harjoittaa ja edistää taiteen, arkkitehtuurin, akateemisen tutkimuksen ja talouden välistä yhteistyötä, tavoitteenaan mielikuvitusta ja luovuutta suosiva kaupunkiympäristö. Yhdistys huolehtii Lehtitalon kunnossapidosta ja ainutlaatuisen kohteen säilymisestä yhdessä rakennuksen omistavan Life on a Leaf Oy:n kanssa, jossa yhdistyksellä on osake-enemmistö. Toiminta on voittoa tavoittelematonta.

Residenssi tarjoaa yhdelle taiteilijalle tai tutkijalle (tai pariskunnalle) kerrallaan mahdollisuuden asua ja keskittyä taiteelliseen tai tieteelliseen työhön ainutlaatuisessa ja inspiroivassa ympäristössä.

Taiteilijoiden osalta residenssi soveltuu pääasiassa luovan työn suunnitteluun ja pienempiin projekteihin. Talossa on huone, jota voidaan käyttää esimerkiksi maalaamiseen (huom. huoneessa ei ole koneellista ilmanvaihtoa) ja piirtämiseen, mutta ei kuvanveistoon tai rakentamiseen.

Life on a Leaf -rakennus sijaitsee Turun Hirvensalossa, noin 5 kilometriä Turun ydinkeskustasta. Talo sijaitsee väljällä, luonnontilaiseen metsään rajautuvalla tontilla. Talo jakaa pihapiiriä toisen Jan-Erik Anderssonin ja Erkki Pitkärannan suunnitteleman talon (Kuusio) kanssa, joka on Anderssonin ja hänen puolisonsa koti. Talolle on hyvät julkisen liikenteen ja pyöräily-yhteydet.

Residenssiä voi hakea 2-12 kuukauden mittaisena. Nyt haettavat jaksot voivat alkaa aikaisintaan 1.5.2023 ja päättyä viimeistään 31.12.2025. Aikataulutoive esitetään hakemuksessa.

Hakemus jätetään tällä hakulomakkeella.

Haku alkaa 20.12.2022 ja päättyy 20.2.2023. Päätökset julkistetaan maaliskuussa 2023.

Lisätietoa löydätte verkkosivuiltamme

Ystävällisesti,
Robin Lybeck
Asiamies
Life on a Leaf ry.