Galleria Pihatto on uniikki Lappeenrannan keskustan tuntumassa, upeassa luonnonympäristössä sijaitseva kohde, jossa monenlainen taide toimii erinomaisesti. Tarjoamme galleriatilaa taiteilijoiden käyttöön. Voit vuokrata tilan yksin tai kollektiivina, jolloin malli on yksinkertainen: perusvuokra + provisio. Näyttelyihimme on vapaa pääsy.

Joihinkin ison näyttelytilan näyttelyihin voimme antaa takuumyyntilupauksen: takaamme taidemyyntiä vähintään maksamasi näyttelyvuokran verran. Taiteilijan tulee perustella tarve takuumyynnille erikseen hakemuksessaan.

Suuri näyttelytila on noin 13 metriä leveä ja 9 metriä pitkä syvyyssuunnassa. Huonekorkeus on 3,2 metriä. Tila on erinomaisesti valaistu ja osittain kaihtimilla pimennettävissä. Tilavat ikkunapenkit (noin 100 x 100 x 140 cm) ovat myös käytettävissä.

Galleriaamme on asennettu moderni AV-laitteisto, joka sisältää hyvän äänentoiston koko tilaan sekä 7,2 m x 1,7 m kokoisen valkokankaan, jonka koko pinta on käytössä kahden valovoimaisen videotykin kuvalle. Kuvapinta voi olla jaettu tai yhtenäinen. Laitteisto on käytettävissä näyttelyiden ääni- ja kuvamaailman tehostamiseen tai videoteoksia varten. Galleriaan on myös asennettu vuonna 2019 uusi LED-käyttöinen ja säädettävä valaistusjärjestelmä, joten valaistusolosuhteet ovat erinomaiset.

Näyttelyjakso ripustus- ja purkuaikoineen on noin neljä viikkoa. Valinnat tekee yhdistyksemme valintaryhmä. Yhdistyksemme on voittoa tavoittelematon ja pyrimme pitämään näyttelyvuokrat niin alhaisina kuin mahdollista.

Näyttelyn hinta sisältää

●  Teosten myyntityön näyttelyiden yhteydessä (myymme verkostoomme aktiivisesti)

●  Näyttelytilan aukiolon, valvonnan ja siivouksen neljänä päivänä viikossa

●  Aktiivinen viestintä ja markkinointi (printti, web, some) sekä näyttelyjuliste (digimuoto)

●  Avajaistilaisuus koronatilanteen salliessa ja sähköiset kutsut (tarjoilut omakustanteisesti)

Hinnat

●  Suuri näyttelytila 950 euroa (alv 0%) + myyntiprovisio 30%

●  Taiteilijan näyttelyvalvonta-alennuksella (minimi kolme päivää) 400-800 euroa

●  Eteisgalleria 400 euroa (alv 0%) + myyntiprovisio 30%

●  Videolaitteiston käyttö näyttelyssä sisältyy ison näyttelytilan hintaan

●  Hinnat eivät sisällä eikä niihin lisätä arvonlisäveroa

●  Soita ja kysy myös muita vaihtoehtoja yhteistyölle (puh 040 589 7024)

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 27.11.2022 mennessä (kevään 2023 näyttelyt) sähköpostillahaku@galleriapihatto.com (maksimi 10Mt) sisältäen seuraavat tiedot:

●  Omat yhteystietosi: nimi, osoite, sähköposti, puhelin

●  Ansioluettelosi ja kotisivu / portfolio-osoite

●  Vapaamuotoinen kuvaus näyttelystä ja 5-8 hyvälaatuista kuvaa näyttelyn teoksista

●  Kuvaus teoksien toteutustavasta ja koosta

●  Teosten hinnat (vähintään hintahaarukka ja esimerkkejä)

  • Haluamasi ajankohta, vaihtoehdot ja muut yhteistyömahdollisuudet

●  Hakemus vain yhdessä tai kahdessa pdf-tiedostossa (ei erillisiä kuvatiedostoja)

Taiteilija vastaa itse rahdista, vakuutuksista ja ripustuksesta. Tilassa järjestetään myös oheisohjelmaa.haku@galleriapihatto.com 

Yhteyshenkilö: Kirsi Härkänen, puh: 040 589 7024.

 

Lisätietoja ja kuvia: www.galleriapihatto.com


***
 

Hae mukaan 2023 kevään ja kesän yhteisnäyttelyihin!

* Sakura - Kevät 26.4.-20.5.

Galleria Pihaton ympäristöön on istutettu viime vuosina 350 kirsikkapuuta, joiden runsasta ihailijajoukkoa odotamme pihapiiriimme etenkin hanami-aikaan. Kaupunkilaiset ovat toivoneet kirsikkapuu-kevät aiheista yhteisnäyttelyä. Niinpa toteutamme teidän kanssanne sellaisen tänäkin vuonna!

Hakemuksia toivomme ammattitaiteilijoilta, jotka kokevat, että heidän teoksensa voisivat sopia Sakura - Hanami - kirsikkapuu - Japani - Suomi - Kevät -teemaan.

* Kesätaideviikot 21.6.-28.7.

Kesätaideviikkojen suosio niin taiteilijoiden kuin näyttelykävijöiden ja teoshankintoja tekevien joukossa kasvaa vuosi vuodelta. Hae mukaan kesätaideviikoille kesään tai lomaan sopivilla teoksillasi! Erityisesti toiveena on use-your-art teoksia, joissa teos on käyttöesineessä tai vaatteessa tms. Myös ulkopaikkoja tarjolla ympäristötaiteelle.

* Haku näyttelyihin 27.11. mennessä

Ammattitaiteilija voi hakea heti tai viimeistään 27.11. mennessä Galleria Pihattoon kevään tai kesän tai molempiin yhteisnäyttelyihin seinä-, lattia- tai ikkunasyvennyspaikkaa. Ikkunasyvennyspaikat sopivat erinomaisesti veistoksille, koruille tai vastaaville teoksille. Keskitila soveltuu kattoripustuksena vaikkapa pitkille kaksipuoleisille tai läpikuultaville teoksille tai lattiapaikkoina monipuoliselle taiteelle. Seinäpaikoilla toimii hyvin yksi suurempi tai useampi pienempi teos ripustettuna ”kelluvasti” mm. siimoilla. Oheisesta kuvasta voit katsoa tarkemmin kokoja.

Näyttelyn paikka (koko n. 163/394 cm leveydeltään ja huonekorkeus n. 2,6-3,2 m) on kevään osalta 150 € ja kesän 200 € ja sijaitsee joko suuren tilan tai eteisgallerian puolella. Voit hakea myös maksutonta ulkopaikkaa luonnonkauniista Galleria Pihaton ympäristöstä. Ulkoalueen teoksia yleisö voi käydä katsomassa vaikkapa kesken lenkkeilyn. Ulkopaikkojen osalta taiteilija sitoutuu toteuttamaan teokseensa liittyvän kaikenlaisen teosluetteloinnin/merkinnän ja siihen liittyvät materiaalit ja mainonnan itse.

Kaikkien teosten materiaaleista, kuljetuksista ja mahdollisista vakuutuksista ym. kuluista vastaa taiteilija. Teosten esittelystä ja myynnistä normaalilla myyntiprovisiolla (30%) vastaa Galleria Pihatto yhdessä taiteilijan kanssa. Galleria Pihatto julkaisee ja esittelee taiteilijoiden teoksia myös facebook ja

instagram sivuillaan. Muut yleiset näyttelyihin liittyvät yksityiskohdat esillä Galleria Pihaton kotisivuilla kohdassa Taiteilijoille.

Hakemukset 27.11. mennessä ositteeseen haku@galleriapihatto.com otsikolla Sakura 23 ja/tai Kesätaideviikot 23. Hakemuksessa (maksimi 5Mt) tulee olla:

-  Omat yhteystietosi: nimi, osoite, sähköposti, puhelin

-  Ansioluettelosi ja kotisivu/portfolio-osoite, mahdolliset sometilit mm.

Instagram

-  Vapaamuotoinen kuvaus suunnitelmastasi ja 1-8 hyvälaatuista kuvaa

teoksestasi/teoksistasi

-  Kuvaus sisältäen teoksen/teoksien toteutustapa, vuosi, koko ja hinta

-  Tieto haetko mukaan Sakura vai Kesätaideviikot vai kumpaan tahansa

-  Hakemuksen tulee olla yhdessä pdf-tiedostossa (ei erillisiä

kuvatiedostoja)

Kevät- ja kesätaideviikkojen työryhmä tekee valinnat ja ilmoittaa valituille taiteilijoille. Yhteyshenkilö Kirsi Härkänen, puh. 040 589 7024. Lisätietoja ja kuvia www.galleriapihatto.com www.facebook.com/galleriapihatto www.instagram.com/galleriapihatto

Tehdään yhdessä tulevastakin keväästä ja kesästä myös kulttuurista ja taiteesta nauttimisen aikaa!