DEADLINE HAKEMUKSILLE 2 LOKAKUUTA 2022.

OPEN CALL residenssiperiodille 7. elokuuta - 30. syyskuuta 2023.

FIDA on Suomen Tanskan kulttuuri-insituutin residenssiohjelma Kööpenhaminassa suomalaisille ja Suomessa asuville kuvataiteilijoille. Residenssiohjelma toteutetaan yhteistyössä Kööpenhaminassa sijaitsevan Fonden FABRIKKEN for Kunst og Designin kanssa. Residenssiohjelman tarkoituksena on esitellä suomalaisia ja Suomessa asuvia taiteilijoita Tanskan kuvataidemarkkinoille sekä rakentaa verkostoja Suomen ja Tanskan kuvataidekentällä toimivien ammattitaiteilijoiden välille.

FIDA residenssiohjelma kutsuu vuosittain 1 taiteilijan 2 kuukauden mittaiseen residenssiin Kööpenhaminaan. FIDA residenssitaiteilija saa 25.000 DKK (noin 3 360 €) apurahan kattamaan elinkustannuksia yms., maksetut matkat Kööpenhaminaan ja takaisin (kannustamme ekologiseen matkustamiseen), jaetun majoituksen Kööpenhaminassa sekä suuren työhuoneen FABRIKKEN:in tiloissa. Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti ja FABRIKKEN vastaavat residenssiohjelmasta, joka sisältää muun muassa verkostoitumista sekä residenssitaiteilijan esittelemistä relevanteissa tilanteissa. 

Residenssiohjelmaan voivat hakea suomalaiset tai Suomessa asuvat uransa alku- tai keskivaiheessa olevat taiteilijat, jotka pystyvät dokumentoimaan relevantista näyttelykokemuksesta sekä yhteistyöstä kuraattoreiden kanssa. Ohjelmaan ei hyväksytä tanskalaisia tai Tanskassa asuvia taiteilijoita. Hakijoiden tulee liittää hakemukseensa residenssisuunnitelman lisäksi lista heitä kiinnostavista Tanskan taidekentän toimijoista. FABRIKKEN ja Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti ottavat taiteilijan toiveet ja kiinnostuksenkohteet huomioon residenssiä suunniteltaessa. Taiteilijoista ja kuraattoreista koostuva raati arvioi hakemukset.

 

Kaikki hakemukset lähetetään elektronisesti alla olevan linkin kautta:

https://www.ffkd.dk/portfolio/open-call-fida-2023/

 

Lisätietoa sekä tarkemmat hakuohjeet täällä (englanniksi):

https://finin.dk/projekter/2023/open-call-fida-residency-program