Suomen Pelinkehittäjät ry etsii avoimella portfoliohaulla taiteilijaa tai taidetyöryhmää suunnittelemaan ja toteuttamaan Pelinkehittäjien vuosittain jakamaa pelipalkintoa. Palkinto on arvostetuin Suomessa vuosittain jaettava pelinkehittäjäyrityksille jaettava palkinto.

Palkinnon tulisi olla aikaa kestävä ja arvokas palkintoteos, jota voidaan käyttää seuraavat vuosikymmenet ja joka toteutuksensa puolesta on mahdollisesti identifioitavissa tai assosioitavissa pelialaan. Palkintoteoksen materiaalin tulee niin ikään olla aikaa kestävä.

Taiteilijaehdokkaaksi voivat ilmoittautua ammattitaiteilijat tai taidetyöryhmät, sekä taiteilijat, joiden pätevyyden osoituksena on aktiivinen ja ammattimainen näyttely- ja/tai muu taiteellinen toiminta. Lisäksi vaaditaan, että taiteilijalla/taidetyöryhmällä on toimeksiantosopimuksen solmimisen hetkellä toiminnassa oleva Y-tunnus. Vaihtoehtoisesti taiteilija voi käyttää ulkoista laskutuspalvelua laskutuksessa.

Portfoliohaun ja haastattelujen kautta valitaan yksi toteuttaja. Teoksen innovatiivisuus, kestävän kehityksen huomioiminen sekä mahdollinen kokemus vastaavista projekteista katsotaan eduksi.

 

Avoin portfoliohaku on avoinna 10.9–15.10.2021. Ensimmäisessä vaiheessa avataan avoin portfoliohaku, johon voivat ilmoittautua Suomessa työskentelevät taiteilijat ja taiteelliset työryhmät lähettämällä portfoliomuodossa kuvia tuotannostaan sekä ansioluettelon. Luonnosehdotuksia toteutettavasta teoksesta ei vielä tässä vaiheessa pyydetä.

Portfolion lähettäneistä taiteilijoista kutsutaan enintään kolme haastatteluun. Haastattelussa taiteilijoilla on mahdollisuus esitellä portfolion sisältöä ja ajatuksiaan teoksesta. Haastattelujen pohjalta valitaan hankkeeseen soveltuvin taiteilija tai taidetyöryhmä viimeistään 10.11.2021.

 

Katso hakuohjeet ja portfolion edellytetty sisältö portfoliohaun sivuilta