Suomen Kulttuurirahaston ja KULTA ry:n hanke Taiteiden kesä avaa haun vastavalmistuneille taiteen ammattilaisille. Taiteiden kesä tarjoaa ihmisille kautta Suomen mahdollisuuden nähdä vastavalmistuneen taiteen ammattilaisen teos. Teoksia toteutetaan koronaturvallisesti läpi kesän ja kautta Suomen aina syyskuun 2021 loppuun saakka.

Haku on avoinna koronan aikana (2020–2021) valmistuneille, toisen asteen oppilaitoksista taiteen maistereihin. Hankehaku on genrevapaa. Voit esittää jo valmiin teoksen yleisölle, tai käyttää sopimaksi kokemasi ajan teoksen viimeistelyyn ennen esitystä. Mukaan valittujen teosten tekijöille maksetaan 1 250 euron palkkio teoksen toteuttamisesta. Haku on tarkoitettu yksittäisille tekijöille, ei työryhmille.

Hakuohjeet: Täytä hakulomake hankkeen sivuilla. Taiteiden kesään haetaan ensisijaisesti max. 5 minuutin videomuotoisella hakemuksella tai max. 2000 merkin hakemuksella, josta pitää käydä ilmi 1. Hakijan nimi, 2. Kenelle teos halutaan esittää tai antaa eli kohderyhmä, 3. ja millä paikkakunnalla. Lisäksi suosittelemme kuvailemaan sitä, millaisen työn tekisit, mikä olisi sen kesto tai miten teos saadaan esille. Voit myös kertoa itsestäsi ja taiteestasi. Lisää mahdollinen videomuotoinen hakemus YouTubeen tai muuhun vastaavaan videopalveluun. Ilmoita videon osoite ja mahdollinen salasana hakemuslomakkeen Video URL + pass -osioon.

Hakuaika hankkeeseen on 19.4.–12.5.2021. Taiteiden kesän taiteilijat julkistetaan 31.5.2021. Teokset toteutetaan 1.6.–30.9.2021 välisenä aikana.

Katso lisätiedot ja hakuohjeet hankkeen sivuilta