RaumArs ry:n residenssin taiteilijahaku vuodelle 2022 on käynnissä 21.5.2021 saakka.

Huom. Tälle vuodelle vastaanotetaan vielä marras-joulukuuksi 2021 Suomessa asuvien taiteilijoiden hakemuksia, ensi vuodelle sekä Suomessa asuvien että ulkomailta tulevien hakemuksia.

Hallitus valitsee yhteistyökumppanien kanssa residenssiin vuosittain 6–10 taiteilijaa, joista 2–3 taiteilijaa saa stipendin (maksuttoman majoituksen, materiaalikuluja ja apua yhteisötaideprojektin toteuttamiseen). Stipenditaiteilijalta tai taiteilijaparilta edellytämme 2–5 kk:n työskentelyä satakuntalaisen yhteisön kanssa.

Muut valitut taiteilijat työskentelevät itsenäisesti ja maksavat pienen vuokran.

Residenssiin voivat hakea yksittäiset taiteilijat, parit, ryhmät, perheet. Työskentelyjakso on 1–6 kk. Huomioithan lisämaksut ei-taiteilija kumppaneilta.

Kaikki taiteilijat maksavat valituksi tulon jälkeen residenssipaikan varmistavan rekisteröintimaksun (100 €) sekä residenssin päätyttyä palautettavan huonekohtaisen vakuusmaksun (120 €).

RaumArs-taitelijat ovat vuosien aikana työskennelleet ja tehneet yhteistyötä koulujen, taide- ja kulttuuri-instituutioiden sekä erilaisten yhdistysten kanssa. Yhteistyökumppanimme voivat myös tarjota työskentelytilaa puu-, maalaus- tai tekstiilityölle sekä erityisen kiinnostavan yhteistyön arkkitehtuurin tai maailmanperinnön tutkijalle.

RaumArs-taiteilijavierasohjelmaan voi hakea eri aloilta
– kuvataiteet (sis. taitoaineet, muotoilu, arkkitehtuuri)
– esittävät taiteet (sis. ääni- ja valotaide)
– kuraattorit, taidehistorioitsijat, kirjailijat ja tutkijat.

Lisätiedot ja hakuohjeet RaumArsin verkkosivuilla