Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö kutsuu suomalaisia ja ulkomaisia kuvataiteilijoita hakemaan Tapiolan vierasateljeen vuoden 2022 tammi-elokuun residenssijaksoille. Kuvataiteilijoiden lisäksi residenssipaikkaa voivat hakea myös kuvataiteen alan toimijat, esimerkiksi suomalaiset taidegalleriat tai taiteilijaseurat, omien kansainvälisten projektiensa taiteilijavieraiden käyttöön. Residenssijaksojen pituus on tavallisesti 1–3 kuukautta, maksimi kuusi kuukautta.

Tapiolan vierasateljee soveltuu hyvin pitempiaikaiseen itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn tai tutkimukseen, ideoiden tai projektin kehittämiseen tai isompien teoskokonaisuuksien valmistamiseen. Ateljeesäätiö auttaa taiteilijaa käytännön asioissa ja tutustumisessa paikalliseen taiteen kenttään. Residenssiin valituille taiteilijoille tarjotaan residenssin aikana myös mahdollisuus mentorointi- /vertaistapaamiseen toisen Suomessa asuvan kuvataiteilijan kanssa. Vierasateljeen vuokra kuukaudessa on 665 euroa.

Tapiolan vierasateljee on osa Nallenpolulla Espoossa sijaitsevaa Tapiolan ateljeetaloa, jossa on yhteensä kymmenen kuvataiteilijoille suunniteltua ateljeeasuntoa. Vierasateljee on kooltaan 83 m2 ja siinä on keittiö, kylpyhuone, avoin työskentely- ja asuintila sekä makuuparvi. Työtila on kuusi metriä korkea ja sen ikkunat ovat pohjoiseen. Asunnon portaikkojen takia tila ei ole esteetön ja portaikot voivat rajoittaa jossain määrin myös teoskuljetuksia. Vierasateljee soveltuu hyvin yhdelle taiteilijalle tai taiteilijaduolle / -parille. Lemmikkieläimiä ei vierasateljeeseen voi valitettavasti tuoda.

Hakijan tulee hakemuksessa kertoa työsuunnitelmastaan.
Hakemuksen tulee liittää:
– ansioluettelo
– portfolio (sis. viisi työnäytettä, yksi pdf tiedosto, tiedostokoko max 5 mB).

Hakemukset tulee jättää perjantaihin 29. lokakuuta 2021 mennessä.

 

Lisää infoa (linkki)