Tervetuloa Tohmajärvelle!

Tohmajärven kulttuuritoimi hakee taiteilijoita työskentelemään kunnan taiteilijaresidenssiin kesäkaudelle 2023. Tarvitsetko esimerkiksi rauhallista harjoittelu- ja sävellystilaa, kylpyä suomen kielen kehdossa Maiju Lassilan jalanjäljillä tai työtiloja teostesi valmistamiseen? Voit hakea työskentelyaikaa kesäkuulle (1.-30.6.) ja heinäkuulle 2023 (1.-31.7.). Voit myös hakea koko kesäkaudelle 1.6.-31.7.2023. Samaan aikaan residenssissä työskentelee myös toinen taiteilija. Ideana on, että samaan aikaan työskentelisi kaksi eri alojen taiteilijaa.

Asuminen residenssissä

Opistotalo Kipinä on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin Keski-Karjalan musiikkiopiston ja Tohmajärven kansalaisopiston käytössä. Se sijaitsee Tohmajärven kunnan keskustassa osoitteessa Kirkkotie 16, 82600 Tohmajärvi. Taiteilijoilla on käytössään oma makuuhuone, työskentelytila sekä jaettu kylpyhuone ja keittiö. Talossa on myös piano. Tilat on äänieristetty. Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voit jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

Hakuohjeet

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 30.11.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tohmajarvenresidenssi@gmail.com tai postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi. Mikäli haet taiteilijaryhmänä / pariskuntana / työparina, mainitse hakemuksessasi, haetteko kahta vai yhtä paikkaa. Mainitse myös, toivotteko käyttöönne koko rakennusta vai onko mahdollista ottaa vastaan yksi residenssipaikka, jolloin käytössänne on yksi asuinhuone ja työtila.

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään kaksi eri alojen taiteilijaa / taiteilijaryhmää yhtä aikaa. Yhteensä talossa työskentelee kesän aikana neljä taiteilijaa. Kesän 2023 valinnoista ilmoitetaan tammikuussa 2023.

Tietoa residenssistä

Lisätietoa ja kuvia residenssistä löydät sivulta www.tohmajarvi.fi/taiteilijaresidenssi sekä www.artinres.fi/residenssit/. Kysymyksiisi vastaa myös residenssin yhteyshenkilö Kaisa Jussila p. 040 771 0729, tohmajarvenresidenssi@gmail.com.

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarvi.fi
www.tohmajarviseura.fi
www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi