Ympäristö- ja yhteisötaide Pyry ry. kutsuu taiteilijoita ympäri maailman osallistumaan kansainväliseen” THE SOUNDS OF PEACE / RAUHAN ÄÄNET” -verkkotaidenäyttelyyn, joka avautuu syksyllä 2022 Instagramissa ja Facebookissa.

Taiteilija luo taideteoksen ”Rauhan ääneksi”. Venäjän hyökätessä Ukrainaan 24.2.2022. on kuvataiteilijoiden päästettävä rauhankyyhky lentoon ja toimittava aktiivisesti Venäjän sotaa sekä muita sotia vastaan, siis osallistu teoksellasi ”Rauhan ääneksi” verkkonäyttelyyn rauhan puolesta.

Teoksen tekniikka on vapaa (esim. maalaus, piirustus, grafiikka, kuvanveisto, valokuva- ja videotaide, tila-performanssi-äänitaide, valo- ja biotaide, ympäristö- ja yhteisötaide, tekstiilitaide ja nykytaiteen uudet ilmiöt). Lähetä kuva taideteoksesta sekä lisää teoksen nimi ja omat yhteystietosi, sekä nimimerkki, jos et halua omaa nimeäsi julkaisuun. Kaikki osallistujien tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Huomioi, että pelkästään nimimerkillä tulleita teoksia emme julkaise. 

Lähetä taideteoksen kuva sähköpostiin:  art2022taide@gmail.com. Teoksia voi lähettää 31.5.2023 saakka. 

Teokset tulevat esille Facebook: https://www.facebook.com/RauhaPeace/ ja Instagram: https://www.instagram.com/rauhapeace/  sivuille.

Ympäristö- ja Yhteisötaide Pyry ry on tehnyt kansainvälisiä taidehankkeita vuodesta 2014 lähtien.  Verkkonäyttelyn suunnittelijoina toimivat kuvataiteilijat Pertti Karjalainen ja Tuija Hirvonen-Puhakka, joilla molemmilla on vuosien kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on täysin tuomittava teko. Pyry ry. on irtisanoutunut kaikesta yhteistyöstä Venäjän virallisten toimijoiden kanssa. Toimintamme perustuu kansainväliseen yhteistyöhön taiteilijoiden kanssa ja teemme työtä rauhan puolesta. Taiteilijat ovat kautta aikojen olleet rauhan puolella ja toimineet sotaa vastaan. Espanjalainen taidemaalari Pablo Picasso teki julisteen vuoden 1949 Maailmanrauhan Kongressille, ja sen kyyhkysestä tuli tunnettu rauhan symbolin.

Hankkeeseen olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.