Taideyliopiston Kuvataideakatemia avaa yhteistyössä Cove Parkin ja Scottish Sculpture Workshopin (SSW) kanssa uuden, Saastamoisen säätiön kumppanuushankkeeseen sisältyvän taiteilijaresidenssiohjelman Skotlannissa. Ohjelman nimi on Ecologies in the Making: Sculpting Futures ja se keskittyy tekemisen käytänteisiin ilmastokriisin aikana. Ohjelmaan voivat hakea taiteilijat, jotka jo käsittelevät tekemisen ekologiaa tai jotka haluavat rakentaa suhteita enemmän-kuin-inhimilliseen lämpenevässä maailmassamme. Tavoitteena on tukea kuvataiteilijoita taiteellisen työnsä ekologisten menetelmien ja kontekstien tutkimisessa sekä kehittämisessä. 

Ohjelmaan voivat hakea kuvanveiston menetelmien tai materiaalisten prosessien kanssa työskentelevät Kuvataideakatemiasta maisteriksi tai tohtoriksi valmistuneet. Hakemuksen voi jättää uransa missä tahansa vaiheessa oleva alumni. Taiteilijaresidenssi on jaettu kahteen osaan, mikä mahdollistaa kaksi erillistä kehittämisaluetta: residenssin ensimmäinen kahden kuukauden osuus toteutetaan Cove Parkissa Argyll and Butessa ja toinen kahden kuukauden osuus toteutetaan Scottish Sculpture Workshopissa Aberdeenshiressä. Residenssin on määrä toteutua syksyllä 2022, ja haku päättyy 23. tammikuuta 2022.

Hakeminen ja stipendi

Taiteilijaresidenssiä voivat hakea Kuvataideakatemian alumnit, jotka ovat suorittaneet maisterin tai tohtorin tutkinnon Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa tai vastaavan tutkinnon sitä edeltävissä laitoksissa. Saastamoisen Säätiön rahoitus kattaa taiteilijan palkkion, matkat, materiaalit ja asumiskustannukset molemmissa organisaatioissa yhteensä neljäksi kuukaudeksi. Lisäbudjetti on tarjolla sellaisten taiteilijoiden tukemiseen, joilla on tuen tarvetta saavutettavuuden suhteen tai joilla on huollettavia. 

Taiteilijaresidenssiin haetaan sähköpostitse. Hakuaikaa on jatkettu 30.1.2022 saakka (klo 24:00 Suomen aikaa).


Lisätiedot ja tarkat englanninkieliset hakuohjeet (linkki)