Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailu on Etelä-Pohjanmaan liiton galleriaverkoston järjestämä. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi.

Vuonna 2021 kilpailuun voivat osallistua kaikki vuonna 1986 syntyneet tai sitä nuoremmat Etelä-Pohjanmaan maakunnassa asuvat tai sieltä kotoisin olevat kuvataiteilijat. Myös kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat voivat osallistua kilpailuun. Kilpailuun voi osallistua kaikilla kuvataidelajeilla. Kilpailuun osallistuvat työt eivät saa olla kolmea vuotta vanhempia.

Kilpailuaika päättyy 31.8.2021.

Siihen mennessä taiteilijat lähettävät sähköisessä muodossa Nelimarkka-museolle hyvälaatuiset kuvat taideteoksistaan, tiedot teoksista ja ansioluettelonsa. Kilpailuun voi osallistua 3–5 taideteoksella.

Kilpailu käydään kahdessa osassa. Jury valitsee osallistujista 3–6 finalistia kilpailuun lähetettyjen kuvien perusteella syyskuussa 2021. Lokakuussa finalistit ja heidän teoksensa esitellään verkossa. Tuomaristo valitsee kilpailun voittajan. Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija ja yleisön suosikki julkistetaan Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhlassa 4.11.2021.

Lisätiedot Etelä-Pohjanmaan liiton sivuilla