Jyväskylän taidemuseo järjestää yhteistyössä Jyväskylän Taiteilijaseuran kanssa kansainvälistymiswebinaarin kuvataiteilijoille lauantaina 17.4. kello 10–15. Maksuttomassa webinaarissa kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, haastatteluja sekä keskusteluja kansainvälistymisestä. Teemoina ovat taiteilijan ura, rahoitus, verkostoituminen ja matkustaminen. Webinaarissa pohditaan, mitä kansainvälisyys tarkoittaa tänä päivänä eri konteksteissa.

Tapahtuman fasilitaattorina toimii Anna Ruth. Puhujina tapahtumassa on kuvataiteilijoita, tutkijoita ja instituutioiden edustajia. Osallistujien on myös mahdollista vaihtaa ajatuksia ja tutustua puhujiin verkkotapahtuman pienryhmätiloissa. Puheenvuoroista osa kuullaan englanniksi, osa suomeksi.

Tapahtuman järjestäjät ovat Jyväskylän taidemuseo ja Jyväskylän Taiteilijaseura. Yhteistyökumppaneina ovat Keuruun museo ja Saarijärven museo, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Keski-Suomen liitto, Frame, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Saksan -instituutti. 

Tapahtumaan voi ilmoittautua sähköisesti 15.4.2021 mennessä ja tapahtuma linkin saa sähköpostiin vuorokautta ennen tapahtumaa.  Webinaarin tallenne on ilmoittautuneiden katsottavissa 30.4.2021 saakka. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia. 

Ilmoittaudu tästä


Webinaarin puheenvuorot

Ruotsalais-suomalainen kuraattori Rickard Borgström on työskennellyt esittävän taiteen ja kuvataiteen rajapinnoilla. Häntä kiinnostavat keskustojen ulkopuoliset alueet sekä taiteellisten, sosiaalisten ja maantieteellisten rajojen uudelleen määrittely.

Nykytaiteen asiantuntijaorganisaatio ja tiedotuskeskus Framen edustajat kertovat puheenvuoroissaan taiteilijan urapolusta ja rahoituksesta.

Suomen Saksan-instituutin johtaja Laura Hirvi kertoo instituutin toiminnasta ja yhteistyöstä taiteilijoiden kanssa. Hänelle on sydämen asia edistää työnsä kautta rajoja ylittävää dialogia.

Taiteilija ja kuraattoripari Miina Hujala ja Arttu Merimaa kertovat puheenvuorossaan kestävän matkustamisen mahdollisuuksista osana residenssitoimintaa.

Toimitusjohtaja Hanna Huitu kertoo Helsingissä toimivan Galerie Anhavan kansainvälisestä toiminnasta, taidemessuille osallistumisesta ja verkostojen rakentamisesta.

Kuvataiteen ja sosiaalisen median yhdistänyt taiteilija Sami Korkiakoskella on Instagramissa paljon seuraajia. Instagram-näkyvyys on vienyt hänet lähivuosina näyttelyihin mm. New Yorkiin ja Los Angelesiin.

Kansainvälistä uraa tehnyt Kiasman intendentti João Laia avaa kokemuksiaan mm. Suomesta, Lontoosta ja Italiasta.

Kuvataiteilija ja kuraattori Elham Rahmati pohtii, millaista kansainvälisyys on Suomessa ja onko sitä.

Vuoden 2019 Nuoreksi taiteilijaksi valittu Nastja Säde Rönkkö kertoo kansainvälisestä urastaan sekä opinnoistaan ulkomailla.

Aura Seikkula on kansainvälinen nykytaiteen asiantuntija, joka parhaillaan toimii Taiteen edistämiskeskuksessa pohjoismaisen yhteistyön läänintaiteilijana.

 

Lisätietoja:

webinaarin järjestelyistä: Veera Kulmala, näyttelysihteeri, veera.kulmala(at)jyvaskyla.fi 
webinaarin tiedotuksesta:  Laura Korhonen, amanuenssi, laura.j.korhonen(at)jyvaskyla.fi, 050 467 0673