Galleria 5 on Oulun Taiteilijaseuran ylläpitämä taidegalleria Oulun ydinkeskustassa. 

Galleria 5 sijaitsee viehättävässä keltaisessa puutalossa, kulttuuritalo Valveen kupeessa. Samassa osoitteessa on taiteilijaseuran taidelainaamo ARTo, näyttelytila ARTtila ja mediatila Pimento. Galleria 5 on 62 m² kokoinen ja muodostuu kolmesta huoneesta. Seinäpinnat ovat valkoiset ja lattia harmaata linoleumia. Huonekorkeus on keskimäärin 2 metriä 80 cm. Ikkunat on pimennettävissä rullaverhoin. Galleriassa on laadukkaat LED-valot. Näyttelyt ovat avoinna yleisölle ke-pe klo 12-18 ja la-su 12-16. Paikalla on aina asiantuntevaa henkilökuntaa. Galleria 5 tarjoaa hyvät puitteet niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyillekin.

Näyttelymaksu galleriapalveluista vuodelle 2025 on 300 € / 3 viikkoa ja 350 € / 4 viikkoa. Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n jäsenet saavat maksusta lisäksi 20 % alennuksen. Näyttelymaksuja on alennettu Uudet klassikot -rahaston Oulun Taiteilijaseuralle myöntämän avustuksen ansiosta. 

Hintaan sisältyy mm. tilat ja niiden ylläpito, valaistuksen rakentaminen, markkinointia ja tiedotusta taiteilijan laatiman aineiston pohjalta, näyttelyn valvonta ja teosten myynti, asiakaspalvelu ja yleisöesittelyt. Myydyistä teoksista Galleria 5 perii 25 % myyntiprovision + Alv 24% (yhteensä 31% myyntihinnasta).

Vapaamuotoiseen hakemukseen on sisällytettävä:
* Kirjallinen kuvaus näyttelysuunnitelmasta
* 5 kpl valokuvia/tulosteita
* Ansioluettelo.
* Toive näyttelyn ajankohdasta ja kesto (3 vai 4 vko)

Pyydämme lähettämään näyttelyhakemukset 30.4.2024 mennessä osoitteeseen: galleria5nayttelyhaku@gmail.com.
 

Näyttelyt valitsee Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n näyttelytoimikunta.

Lisää tietoja galleriasta (mm. sisäkuvia ja pohjapiirros): https://artoulu.fi/galleria5/nayttelyhaku/
sekä Facebookissa: https://www.facebook.com/Galleria5Oulu/