Kansallisgallerian web3 projekti Alusta avautuu!

 Digitaalinen Kansallisgalleria -ohjelman web3 projekti Alusta julkaistaan loppuvuodesta 2023. Taiteen, teknologian ja yhteisöllisyyden ympärille rakentuva Alusta on uusi paikka digitaaliselle ilmaisulle, sekä luovalle tekemiselle.

 
Haluatko sinä olla ensimmäisen sadan tekijän joukossa?
Etsimme sataa ensimmäistä luovan alan tekijää testaamaan kanssamme Alustaa ennen sen virallista julkaisua. Liity mukaan työpajoihimme, joissa testaamme taiteen ja median tallentamista, jakelua ja keräämistä Alustan työkaluja, sekä lohkoketjuteknologiaa hyödyntämällä.

 

Järjestämme työpajoja 13.11-24.11.2024, joissa

  • Opettelemme yhdessä Alustan työkalujen käyttöä
  • Käymme läpi koko prosessin lohkoketjulompakon avauksesta lopullisen teoksen julkaisuun
  • Työpajoja järjestetään sekä suomeksi että englanniksi
  • Työpajoihin voi osallistua joko Kansallisgallerian tiloissa Helsingissä tai internetin kautta.
  • Työpajoihin osallistuvat henkilöt saavat ohjausta yhteisöön osallistumisesta 

     

ILMOITTAUDU TYÖPAJAAN TÄSTÄ voit myös kopioida linkin selaimeen tästä https://forms.office.com/e/zC4YXTs5UX

 


Työpajaan osallistuminen
Jotta voit osallistua työpajaan sinulla täytyy olla työpajapäivänä olemassa oleva teos, jonka haluat julkaista. Tämä voi ilmetä joko liikkuvana kuvana, äänitiedostona, kuvatiedostona, HTML- tai PDF tiedostona tai 3D:nä.

Teoksen ei tarvitse olla valmis, kannustamme kokeiluun ja "work-in-progress" maiset teokset ovat erittäin tervetulleita myös valmiiden rinnalle. Teos voi olla lähes mitä vain: reseptistä ajatukseen, tutoriaalista 3D–mallinnokseen tai runosta lauluun.

Teosten julkaisussa hyödynnetään lohkoketjuteknologian mahdollistamia toiminnallisuuksia, joiden myötä tekijällä on vapaus asettaa teokselleen useita eri parametrejä; liittyen muun muassa aikaan, määrään ja hintaan.

 

Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat lisätietoa ensimmäiset 100 kokonaisuuteen, voit liittyä mukaan Teams-kokoukseen alla olevan linkin kautta. Infotilaisuudet järjestetään 9.11.2023. Ennakko kysymyksiä voitte lähettää sähköpostitse anna.puhakka@fng.fi

 

Huomaathan että linkkejä on kaksi, ensimmäinen tilaisuus järjestetään suomeksi ja toinen versio englanniksi.Tervetuloa linjoille.

 

Infotilaisuus Suomeksi: 9.11.2023 klo 9.00-10.00 (EEST) Click here to join the meeting
 

Infotilaisuus Englanniksi: 9.11.2023 klo 11.00-12.00 (EEST) Click here to join the meeting

 

Lisätietoa Alustasta

 

Alusta on paikka luovuudelle, uusille avauksille, sekä ilmaisun muodoille. Tarjoamme paikan kokeilla turvallisesti ja tuetusti uusia teknologioita, digitaalisia julkaisuvälineitä sekä niiden tuomia ansaintamalleja matalalla kynnyksellä.

Alusta Communityon avoin globaali yhteisö, joka kannustaa monitaiteelliseen ja -tieteelliseen yhteistyöhön ja tiedonvaihtoon. Se varustaa yksilöt tarvittavilla työkaluilla ja resursseilla, jotta he voivat yhteisesti navigoida ripeästi kehittyvää digitaalista ympäristöä.

 

Digitaalinen Kansallisgalleria -ohjelman web3-projekti tutkii lohkoketju- ja web3-teknologian mahdollisuuksia kulttuurisektorilla.
Projekti on Euroopan unionin rahoittama – NextGenerationEU

 

Sanni Tiivola-Jurvainen
Projektipäällikkö
Digitaalinen Kuvataiteen talo -hanke
+358 50 337 5874
sanni@kuvataiteentalo.fi 

c/o Sofia Helsinki, Sofiankatu 4 C, 00170 Helsinki
www.kuvataiteentalo.fi

Kuvataiteen talo on on 17 kuvataideorganisaation yhteistyöhanke, jonka tarkoituksena on luoda kuvataiteen alaa uudistavaa yhteistyötä, toimintamalleja ja palveluita sekä mahdollistaa organisaatiot yhteisen katon alle kokoava toimitilaratkaisu.