Naantalin Musiikkijuhlat avaa vuoden 2024 kuvataideteoshaun ammattitaiteilijoille

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Musiikkijuhlat tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Naantali kaupunkina tarjoaa musiikkijuhlille kauniin viihtyisät ja merelliset puitteet.

Naantalin Musiikkijuhlat on kokonaiselämys, johon kuuluu konserttien, kohtaamisten ja Naantalin idyllisen miljöön ohella olennaisesti myös visuaalisuus. Musiikkijuhlien alkuaikoina tapahtumajulisteiden suunnittelijana toimi pitkään muun muassa Erik Bruun.  Haluamme jatkaa vahvan visuaalisuuden perinnettä ja tuoda taiteellisen ulottuvuuden visuaalisiin materiaaleihin myös tulevina vuosina.

Naantalin Musiikkijuhlien visuaalinen ilme on uudistunut kokonaisuudessaan vuosien 2021-2023 aikana. Tapahtuman vuosi-ilme muodostetaan yhdistämällä tapahtuman pysyvä visuaalinen ilme vuosittain valittavan taideteoksen kanssa.

Vuosi-ilmettä käytetään laajasti eri kanavissa mm. tapahtuman julisteessa, verkkosivuilla, ilmoituksissa ja esitteiden kansissa sekä konserttien yhteydessä. Vuoden 2024 vuosi-ilme julkistetaan joulukuussa 2023.

Vuonna 2023 Naantalin musiikkijuhlien visuaalisen ilmeen kantavana elementtinä oli Laura Merzin teos Soittajat (Linkki lehdistötiedotteeseen: http://tinyurl.com/kuvataidehaku).

Kutsumme nyt ammattitaiteilijoita tekemään 16.10.2023 mennessä ehdotuksen teoksesta, jota voitaisiin käyttää vuoden 2024 vuosi-ilmeen keskiössä. Teoksen ei tarvitse olla uusi. Valintaa tehtäessä keskeistä on teoksen taiteellisen laadun lisäksi tarina tai kuvaus, joka yhdistää sen jollain tavalla Naantalin Musiikkijuhliin. Korvaus vuoden käyttöoikeudesta teokseen on 3000 euroa (alv 0%). Lisäksi taiteilijalle tarjotaan optiona mahdollisuutta pitää näyttely Naantalin Taidehuoneella Musiikkijuhlien aikaan.

Lisätietoa säännöistä ja sopimuspohja löytyvät täältä: Vuoden 2024 kuvataideteoshaku avattu - Naantalin Musiikkijuhlat

(https://naantalinmusiikkijuhlat.fi/vuoden-2024-kuvataideteoshaku-avattu/)