VANTAAN TAITEILIJASEURAN NÄYTTELYHAKU GALLERIA GJUTARSIINVUODELLE 2025: HAKUAIKA 4.3.-14.4.2024

Haku on kaikille avoin. Näyttelyajat ovat noin kolmen viikon mittaisia. Näyttelyaikoja vuodelle 2025 on tarjolla kuukaudet: helmi-kesäkuu, elokuu sekä loka-marraskuu. Mainitse näyttelyhakemuksessa ajankohtatoive/-toiveita näyttelyllesi.

Näyttelyaika sisältää ripustus- ja purkupäivät. Taiteilija valvoo itse näyttelyään viikonloppuisin.

Vantaan Taiteilijaseura ry:n näyttelytoimikunta tekee valinnat hakijoiden kesken.

Vuokrahinta
Vuokra 3 viikon näyttelyajasta on 480€.

Myyntiprovisio
Näyttelyn teosmyynnistä Vantaan taiteilijaseura perii 30% provision, seuran jäseniltä provisio on 25%.

Hakeminen
Näyttelyaikaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka toimitetaan vain sähköisessä muodossa. Hakemus tulee lähettää yhtenä korkeintaan 5 MB:n kokoisena PDF -tiedostonaHUOM! Sähköpostin viestikenttään kirjoitettu teksti ei sisälly hakemukseen vaan kaikki hakemukseen tarkoitettu sisältö tulee löytyä PDF-tiedostosta. Näyttelytoimikunta käsittelee ainoastaan PDF-muodossa olevan hakemuksen.

Hakemuksen tulee sisältää:

  • 5-10 hyvälaatuista kuvaa viimeaikaisesta tuotannosta (ei nettisivuosoitteita)

  • teostiedot, teosten koko (korkeus/leveys/syvyys), tekotapa ja valmistumisvuosi

  • näyttelyhakemus/-suunnitelma

  • toivomus näyttelyn ajankohdasta

  • ansioluettelo/CV

  • omat yhteystiedot; nimi, puhelinnumero, osoite, sähköposti

Nimeä hakemuksesi: Näyttelyhakemus2025_Näyttelytila_Sukunimi (tai työryhmän nimi)
Sähköiset hakemukset osoitteeseen: nayttelyt@vantaantaiteilijaseura.fi

Myös taiteilijaryhmät voivat hakea näyttelyaikaa.
Hakuajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Lisätietoja: Juha Rantanen, näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, +358503069907, juha.rantanen@eduvantaa.fi tai Annimari Taivalsaari, koordinaattori, +358451961155, info@vantaantaiteilijaseura.fi

Galleria Gjutars
Kotiseututalo Påkaksen ja Maalarimuseon välimaastossa sijaitseva vanha puutalo on kantanut  nimeä Galleria Gjutars. Nimensä taiteilijatalo sai aikoinaan siinä sijainneen tilan mukaan. Tilaa 1600-luvulla hallinnut isäntä oli padanvalaja. Alkuperäinen talo ja maatalousrakennukset tuhoutuivat kuitenkin tulipalossa vuonna 1945 ja nykyinen talo rakennettiin palon jälkeen. Vantaan taiteilijaseura sai talon käyttöönsä 1990-luvun loppupuolella Vantaan kaupungilta. 

Suuri tontti vehreän luonnon keskellä ja vanhan puutalon rauha luovat ihastuttavan idyllin taiteen tekemiselle ja katsomiselle. Taiteilijatalo Gjutarsin yläkerrassa on Vantaan Taiteilijaseuran residenssiasunto sekä studio. Talon alakerrassa sijaitsee taiteilijalle vuokrattava työhuone ja lisäksi talon näyttelytila.

Taiteilijatalo Gjutarsin toisessa kerroksessa sijaitsevaa taiteilijaresidenssiä vuokrataan sekä ulkomaalaisille että kotimaisille taiteilijoille. Vuodesta 2002 alkanut residenssitoiminta on luonut yhteistyömahdollisuuksia ulkomaalaisten kuvataiteilijoiden kanssa sekä mahdollistanut vantaalaisille kuvataiteilijoille tilaisuuden työskentelyyn ja näyttelyiden pitämiseen eri puolilla Eurooppaa. Lisäksi vantaalainen yleisö on päässyt tutustumaan ulkomaiseen kulttuuriin ja taiteeseen omalla paikkakunnallaan.

Katso pohjapiirustus sivun alalaidasta (linkki)

Lue lisätietoja: https://www.vantaantaiteilijaseura.fi/nayttelyhaku-i-galleria-gjutars/