Seminaari: ‘Koti jyrkänteellä: maalaustaiteen näkymät Suomessa tänä päivänä’ Pe 22.9 11:30 - 16:00
Rovaniemi taidemuseo (myös online)


Ilmoittautumiset: kjseminaari@gmail.com

‘Koti jyrkänteellä: maalaustaiteen näkymät Suomessa tänä päivänä’ on kokonaisuus, joka pitää sisällään näyttelyitä, seminaareja, taiteilijatapaamisia, podcasteja ja julkaisuja, jotka keskittyvät persoonalliseen ja kokeilevaan tapaan tehdä nykymaalausta Suomessa. Taiteilija Misha del Valin kuratoiman projektin tarkoitus on luoda keskustelua/vuoropuhelua maalaustaiteen nykyisestä tilasta, statuksesta, merkityksestä ja mahdollisuuksista Suomessa.

”Koti jyrkänteellä: maalaustaiteen näkymät Suomessa tänä päivänä” käynnistyy seminaarilla Rovaniemen taidemuseossa 22.9. ja samana päivänä avautuvalla näyttelyllä Galleria Napassa ja Mustanapassa Rovaniemellä. Seminaari ja näyttely esittelee seitsemän Suomessa asuvaa ja pääasiassa maalaustaiteen parissa työskentelevää taiteilijaa: Anna Tuori, Camilla Vuorenmaa, Eeva Peura, Henri Hagman, Konsta Huusko, Liisa Karintaus ja Reima Nevalainen.

Yksipäiväisessä seminaarissa jokainen osallistuva taiteilija esittelee omaa taiteellista työskentelyään ja valottaa sen erityispiirteitä. Seminaarin jälkimmäisessä osassa taiteilijoilla ja yleisöllä (myös etänä) on mahdollisuus käydä keskustelua maalaustaiteesta ja sen tilasta tämän päivän Suomessa. Seminaariin osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta, ja se on mahdollista myös verkossa. Rekisteröidy seminaariin lähettämällä sähköpostilla nimesi osoitteeseen kjseminaari@gmail.com, ilmoita samalla tuletko paikan päälle vai oletko mukana etänä.

"Koti jyrkänteellä: maalaustaiteen näkymät Suomessa tänä päivänä" on tuotettu yhteistyössä Misha del Valin ja Lapin taiteilijaseuran (LTS) kesken ja projektia on tukenut Taike - Taiteen edistämiskeskus ja Koneen Säätiö.

Lisää tietoa: https://www.raekalliodelval.com/a-home-near-the-precipice---painting- practices-in-finland-today.html