Kursseille voit osallistua, vaikkei sinulla ole aiempaa kokemusta grafiikan tekemisestä. Pätevät opettajamme neuvovat sinua vakaalla ammattitaidolla upealla grafiikanpajallamme os. Nunnankatu 4. Turku. Kursseilta saat kaikki tarvittavat materiaalit ja välineet. Kurssille otetaan max 10 kurssilaista/ kurssi, jollei muuta mainita. Tervetuloa!  

27.-29.10. Puupiirros-linokurssi, opettaja Taru Salonen 
pe 18–20, la 12–17 ja su 12–17 

Kurssi sopii vasta-alkajille sekä jatkokurssiksi aiemmin puupiirrosta tehneille. Kurssilla tutustutaan väripuupiirroksen kahteen eri tekniikkaan: usean laatan käyttöön ja yhden laatan tekniikkaan. Usean laatan tekniikassa eri väreille on omat laatat, yhden laatan tekniikassa samaa laattaa työstetään vuoroin vedostamalla ja kaivertamalla. Tekniikoista valitaan jompikumpi, jolla toteutetaan pienikokoinen (max A4) teossarja. Kurssilla voi halutessaan työskennellä pehmeämmällä materiaalilla, linolaatalla. Linolaattaa on helpompi kaivertaa ja työ voi olla yksityiskohtaisempi. Kurssimaksu sisältää: vanerilaattoja (A4-kokoisia), linolaattoja (A5-kokoisia), japaninpaperia (lisää ostettavissa), painovärit, liuottimet, työvälineet. Tuo mukanasi, jos sinulla on, kaivertimia, pieniä teloja, japaninpaperia. 
Hinta 90 euroa / viikonloppu. Ilmoittautumiset 23.10. mennessä kurssit.ttg@gmail.com. Maksu 23.10. mennessä TTG:n tilille FI1381469710227264, viitenumero 327.  
 
10.-12.11.Serigrafian perusteet, opettaja Jone Mutka 
pe 18–20, la 12–17 ja su 12–17 

Tällä kurssilla opit perustaidot serigrafialla työskentelyyn aina seulojen valmistuksesta, teosten vedostukseen sekä työvälineiden huoltoon. Tekniikka perustuu erilaisten muotojen ja kuvioiden valotukseen valoherkällä emulsiolla peitetylle silkille. Yksinkertaisuudessaan muotojen peittämät alueet jäävät auki, joiden läpi väri saadaan painettua seulan läpi paperille tai muulle valitsemallesi materiaalille.Hinta euroa 90 euroa / viikonloppu. Ilmoittautumiset 6.11. mennessä kurssit.ttg@gmail.com. Maksu 6.11. mennessä TTG:n tilille FI1381469710227264, viitenumero 259. 
 
17.-19.11. Metalligrafiikka, opettaja Petra Kallio 
pe 18–20, la 12–17 ja su 12–17 

Kurssilla työskennellään eri syövytystekniikoin metalligrafiikkaa kuparilevylle. Menetelminä käytetään viivasyövytystä, pehmeäpohjaa, akvatintaa ja laatan mekaanista työstöä riippuen kunkin mielenkiinnosta ja kuva-aiheista sekä aikaisemmasta kokemuksesta. Mahdollisuus myös moniväriseen akvatintasyövytykseen kahden laatan tekniikalla. 
Mikäli haluat oppia kahden laatan monivärisyövytyksen, varaa mukaasi valmis luonnos, jossa olet piirtänyt kolme kuvaa samasta aiheesta (värierottelu): yksi, jossa kaikki kahden värin sävyt ja niiden sekoitukset, yksi, jossa näkyy vain toisen värin alueet ja yksi, jossa taas toisen. Eli esim. sininen ja keltainen, sekä ne alueet, jossa värit muodostavat päällekkäin vihreän. Kuvan pohtiminen hiukan etukäteen nopeuttaa työhön ryhtymistä. Ei haittaa, vaikka alussa tuntuisikin hankalalta, katsotaan sitten yhdessä eteenpäin. Kaikille tekniikoille on hyvä olla mietittynä valmiiksi hiukan kuva-aiheita, jotta pääsemme reippaasti alkuun. Innolla mukaan! Syövytysaineet, värit, liuottimet, pesuaineet, sekä perusmäärä paperia ja kuparilevyä sisältyvät kurssihintaan. Lisää kuparilevyä ja syväpainopaperia voi ostaa kurssilla tarpeen mukaan.Hinta euroa 80 euroa / viikonloppu. Ilmoittautumiset 13.11. mennessä kurssit.ttg@gmail.com. Maksu 13.11. mennessä TTG:n tilille FI1381469710227264, viitenumero 262. 

2.-3.12. Perhostyöpaja, opettaja Anu Halmesmaa 
la 14-18 ja su 12-18 

Paperi on loistava materiaali tehdä taidetta, vain mielikuvitus on rajana sen kanssa työskennellessä. Työpajassa toteutetaan ainutlaatuinen kolmiulotteinen paperiperhonen lasikuvun sisälle. Perhosen materiaaleina käytetään vanhoja lehtiä, kalvoja, kirjoja, grafiikan vedoksia, piirustuksia, akvarelleja ja sulkia. Työpajan päätyttyä, jokainen osallistuja vie mukanansa uniikin teoksen kotiin tai lahjaksi! 
Materiaalit sisältyvät työpajaan, mutta mukaan suositellaan ottamaan myös omia materiaaleja, jolloin perhosesta tulee vieläkin uniikimpi ja tekijänsä näköinen! Työpajassa käytetään saksia, liimaa ja mielikuvitusta! Ja se sopii kaikille. Työpajan ensimmäisenä päivänä jokainen osallistuja keksii omalle perhoselle nimen. Nimi painetaan vanhalla kirjapainokoneella, jota tulee käyttämään ja opastamaan Sakari Männistö Letterpresshouse Turku painopaikasta. Nimilaatta asetetaan valmiin perhosen kanssa lasikuvun sisälle. Hinta 95 euroa, joka kattaa kaiken kurssilla tarvittavan materiaalin. Ilmoittautumiset 27.11. mennessä kurssit.ttg@gmail.com. Maksu 27.11. mennessä TTG:n tilille FI1381469710227264, viitenumero 288. 

PERUUTUSEHDOT  

Jos perut osallistumisesi vähemmän kuin 7 vrk ennen kurssin alkua, olet velvollinen maksamaan kurssimaksun kyseisestä perumastasi kurssista, vaikket siihen osallistuisikaan. 

Jos perut osallistumisesi silloin kun kurssin alkuun on yli 7 vrk ja sinulla on pakottava pätevä syy perumiseesi, esim. sairastuminen, emme peri sinulta kurssimaksua ja mahdollisesti jo maksamasi kurssimaksu luetaan hyväksesi tulevissa kursseissa, joihin haluaisit osallistua, mutta emme palauta maksamaasi kurssimaksua. Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jääminen ei ole peruutus. 

Jos joudumme perumaan kurssin meistä riippumattomista syistä tai esim., jos kurssille ei tule riittävästi ilmoittautuneita, palautamme maksamasi kurssimaksut tai voit halutessasi käyttää ne muiden kurssiemme maksuun.