Tuulensuun ateljeetaloa vuokrataan kesäisin Suomessa asuville tai suomalaiset maaseutuolosuhteet tunteville kuvataiteilijoille. Jos kuvataiteilijoita tai kuvataidealalla toimivia ei ole hakijoina, taloa voidaan vuokrata myös muille kulttuurialan toimijoille varaustilanteen niin salliessa.

Talon ateljee palvelee parhaiten maalareita, mutta se sopii myös muiden taiteenalojen edustajille. Tuulensuussa on hyvä työskennellä tavoitteellisesti kenenkään häiritsemättä tai vaihtoehtoisesti kerätä voimia tuleviin haasteisiin. Tilat sopivat myös projektityöskentelyyn.

Tuulensuun ateljeetalo on aloittanut toimintansa jo 1980-luvun lopulla ennen nykyisen kaltaisen residenssitoiminnan alkua. Sen toimintaperiaate poikkeaa nykymuotoisesta residenssitoiminnasta sikäli, ettei Tuulensuulla ole kirjattua residenssiohjelmaa, ei myöskään residenssi-isäntää tai -emäntää.

Tuulensuu tarjoaa rauhallisen ja avaran työtilan luonnonkauniissa ympäristössä, asunnon kaikin mukavuuksin sekä mahdollisuuden tutustua pohjoisen Keski-Suomen maaseutuun. Liikkumisen kannalta auto on välttämätön.

Ateljeetalosta maksetaan ylläpitokustannukset kattava vuokra, joka on vuonna 2023 ajankohdan ja vierailun pituuden mukaan joko 350 euroa / viikko tai 450 euroa / viikko.

Kesän 2023 hakuaika on ke 1.2. - pe 31.3.2023. Taloa vuokrataan toukokuun lopulta syyskuun puoliväliin.

Viikkojen 22 - 24 (29.5 .- 18.6.2023) viikkovuokra on 350 euroa ja viikkojen 25 - 36 (19.6. - 10.9.2023) viikkovuokra on 450 euroa. Jos vuokra-aika on pidempi kuin yksi viikko, seuraavien viikkojen vuokra on 350 euroa / viikko.

Tuulensuuhun haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään säätiön sihteerille mieluiten sähköpostilla. Hakemukseen merkitään perustelut ja toivottu aika. Etusijalla ovat taiteilijat, joilla on akuutti tarve saada työtila omaan luovaan työskentelyyn tai projektiin. Mutta myös uusien ideoiden hakeminen ja uusien voimien kerääminen tulevaa varten voi olla syy hakea Tuulensuuhun rauhaan. Hakemukseen liitetään CV tai lyhyt selvitys hakijan aiemmasta toiminnasta kuvataiteen parissa.

Päätökset valinnoista tehdään mahdollisimman pian hakuajan päättymisen jälkeen.

 

Lisätietoa/ More info