Suomen Taiteilijaseura hakee oikeustieteen maisteriopiskelijaa viiden kuukauden harjoitteluun syys-talveksi 2022-2023.

Harjoittelijana työskentelet osana kuvataiteen vaikuttaja- ja asiantuntijajärjestöä avustaen seuran juristia oikeudellisissa neuvonnoissa. Harjoittelun pituus ja ajankohta ovat neuvoteltavissa, mutta toivomme 5 kuukauden pituista harjoitteluaikaa välillä lokakuu 2022 - huhtikuu 2023. Harjoittelua on 3 päivää viikossa ja siitä maksetaan 750 euron kuukausikorvaus Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU:n suosituksen mukaisesti. Lisäksi harjoittelijalle annetaan kuukaudessa 12 kpl 10 €:n arvoisia lounasseteleitä.

Harjoittelijana pääset seuraamaan näköalapaikalta suomalaista kuvataidekenttää. Kuvataiteen edunvalvonnan lisäksi tarjoamme kuvataiteilijoille oikeudellista neuvontaa ja teemme monipuolisia hankkeita, sekä tapahtumia. Keväällä 2023 erityisen ajankohtaista on eduskuntavaalien vaikuttamistyö.


Harjoittelijana osallistut esimerkiksi seuraaviin tehtäviin:

  • neuvonta sopimus-, verotus-, sosiaaliturva- ja tekijänoikeusasioissa ja muissa kuvataiteilijoiden juridisissa kysymyksissä
  • kuvataiteilijoiden osaamisen kehittäminen tuottamalla ja päivittämällä neuvontamateriaaleja sekä mahdollisesti toimimalla kouluttajana Taiteilijaseuran tilaisuuksissa
  • lausuntojen ja kirjeiden laatimisessa avustaminen

Olet kiinnostunut kuvataiteesta ja luovia aloja koskevasta juridiikasta (tekijänoikeus, sopimusoikeus, sosiaaliturva), yhteistyökykyinen ja työssäsi oma-aloitteinen. Odotamme sinulta kykyä esittää ja kirjoittaa juridisia asioita lähestyttävästi ja ymmärrettävästi.

Olemme tiivis ja aikaansaava viiden hengen tiimi. Toimistomme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Suomen Taiteilijaseura toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Lähetä hakemus ja ansioluettelosi yhtenä PDF-tiedostona 7.10.2022 mennessä va. toiminnanjohtaja Annu Kemppaiselle osoitteeseen annu.kemppainen@artists.fi. Mainitse hakemuksessa toivomasi harjoittelun ajankohta.


Lisätietoja:

va. toiminnanjohtaja Annu Kemppainen
annu.kemppainen@artists.fi