Liisa Hietanen. Valokuva: Hanna Hannus

Suomen Taiteilijaseura myöntää Kuvataiteilijapalkinnon tänä vuonna kuvataiteilija Liisa Hietaselle (s. 1981). Hämeenkyrössä työskentelevän Hietasen virkattuja veistoksia nähtiin viimeksi Tampereen taidemuseon yksityisnäyttelyssä. Tunnustuksen arvo on 7 000 euroa.

Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinto on taiteilijakollegoiden vuosittain myöntämä tunnustus ansioituneelle ja ajankohtaiselle kuvataiteilijalle. Palkinnon saajan päättää Suomen Taiteilijaseuran hallitus.

Kuvataiteilija Liisa Hietanen tunnetaan virkatuista tekstiiliveistoksistaan ja Kyläläiset-teossarjastaan, jossa hän ikuistaa hämeenkyröläisiä mallinsa kokoisiksi virkatuiksi veistoksiksi.

”Liisa Hietanen kohtaa teoksissaan inhimillisen arjen, jota hän tarkastelee hyvin hitaan ja konkreettisen työskentelyn kautta. Sama kohtaamisen idea kulkee mukana, kun hän esittelee teoksiaan arkisissa ympäristöissä. Hietasen työskentely vaatii pitkäjänteisyyttä ja monipuolista taitoa. Hietanen työskentelee ja toimii Hämeenkyrössä ja siten monipuolistaa suomalaista kuvataidekenttää ja lisää kuvataiteen saavutettavuutta”, Suomen Taiteilijaseuran hallitus toteaa palkintoperusteluissaan.

Hämeenkyrössä kasvanut Hietanen muutti takaisin kotiseudulleen vuonna 2012. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Hietasen viimeisin taidenäyttely oli Liisa Hietanen – Käänteissä Tampereen taidemuseossa keväällä 2022.

Palkinto jaetaan Helsingissä Galleria Sculptorissa tänään keskiviikkona.

Suomen Taiteilijaseura on myöntänyt tunnustuspalkintoa vuodesta 1997 lähtien. Tunnustus tunnettiin aikaisemmin nimellä Palokärki-palkinto.
 

Lisätiedot:

Viestintäpäällikkö Hanna Hannus, Suomen Taiteilijaseura, puh. 050 307 2127
hanna.hannus@artists.fi