Viivi Kuosa ja Kia Standertskjöld-Nordenstam

Suomen Taiteilijaseurassa on aloittanut kesän aikana kaksi uutta työntekijää.

Toukokuussa viestintäassistenttina aloittanut Kia Standertskjöld-Nordenstam avustaa erityisesti Suomen Taiteilijaseuran päivittäisviestinnässä ja tuotannollisissa tehtävissä. Kyseessä on harjoittelu, joka jatkuu joulukuuhun asti ja rahoitetaan Svenska Kulturfondenin harjoittelustipendillä.

Kia on opiskellut taidehistoriaa ja elokuvaa University of Manchesterissä. Hän on aikaisemmin työskennellyt Hagelstamilla ja Bukowskilla taiteen parissa ja kokemusta hänellä on myös elokuva-, sekä monilta muilta aloilta vuosien varrelta. Kia palasi Suomeen viime vuonna asuttuaan ulkomailla kuusi vuotta, muun muassa Melbournessa, Lontoossa ja Manchesterissa. Hänen kiinnostuksenkohteita ovat taide, kirjallisuus ja ajatuksia herättävät elokuvat.

Viime vuodesta alkaen yhteydenotot ja neuvontapyynnöt seuran juristille ovat lisääntyneet merkittävästi, samoin kuin julkisten taidekilpailujen kilpailuasiamiehen tehtävät. Elokuussa työt aloittanut oikeudellinen neuvoja Viivi Kuosa vahvistaa osa-aikaisesti kuvataiteilijoille suunnattua seuran oikeudellista neuvontaa. Viivi on valmistunut oikeusnotaariksi vuonna 2020 ja kirjoitti notaarityönsä tekijänoikeudesta. Hän suorittaa tällä hetkellä oikeustieteen maisteriopintoja. Viivi toimii osan viikosta myös Taidemaalariliiton oikeudellisena neuvojana.