Suomen Taiteilijaseuran logo

Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtajan kausi päättyy vuodenvaihteessa, ja on aika valita puheenjohtaja seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Valinnan tekee seuran edustajisto syyskokouksessa 15. joulukuuta 2023. Puheenjohtajakausi alkaa tammikuussa 2024.

Seuran puheenjohtajalla on näköalapaikka koko suomalaisen kuvataiteen kehitykseen ja tulevaisuuteen. Puheenjohtaja on ammattikuvataiteilijoiden äänitorvi, joka edustaa kuvataiteilijoita niin kotimaisella kuin kansainvälisellä kentällä.

Muodolliset vaatimukset tehtävään on määritelty seuran säännöissä ja yhdistyslaissa. Hyvä puheenjohtaja tuntee yhdistyksen, sen säännöt ja strategian. Hän on perehtynyt kulttuuripolitiikkaan ja kuvataiteen kenttään sekä ymmärtää edunvalvonnan prosesseja. Tehtävässä menestymistä edistävät hyvät suulliset ja kirjalliset taidot sekä esiintymisvalmius. Ennakoiva, valmistautuva työskentelyote sekä yhteistyökyvykkyys ovat kattojärjestön puheenjohtajan tärkeitä ominaisuuksia.

Luottamustoimesta maksetaan korvaus, jonka tason seuran syyskokous vahvistaa vuosittain. Vuonna 2023 palkkio on 1 750 euroa kuukaudessa, minkä lisäksi puheenjohtajalla on matkapuhelinetu ja hänelle maksetaan kokouspalkkiot sekä matkakorvaukset.

Voit asettua ehdolle ilmoittautumalla omaan jäsenliittoosi tai suoraan seuran toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyringille (annukka.vahasoyrinki@artists.fi) to 30.11.2023 mennessä.

Määräaikaan mennessä ehdolle asettuneet ehdokkaat esitellään Taiteilija-lehdessä joulukuun alussa, ja he voivat osallistua puheenjohtajatenttiin seuran syyskokouksessa 15.12.2023 Tieteiden talolla Helsingin Kruununhaassa. 

Seuran nykyinen puheenjohtaja, kuvataiteilija Teemu Mäki on ilmoittautunut ehdolle myös seuraavalle kaksivuotiskaudelle.