Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore ja Taideyliopiston Kuvataideakatemia järjestävät keskustelutilaisuuden visuaalisten taiteiden tilanteesta taidepolitiikan viitekehyksessä keskiviikkona 26.4.2023. Tilaisuus järjestetään Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, Mylly-rakennuksen aulassa. Keskustelua käydään visuaalisten taiteiden toimialan nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa.

Keskustelutilaisuus: Kuinka taidepolitiikka tukee visuaalisia taiteita? 
 
Aika: keskiviikko 26.4.2023 klo 13–15.30  

Paikka: Taideyliopiston Kuvataideakatemia, Mylly-rakennuksen aula (2. krs), Sörnäisten rantatie 19, Helsinki.

Tilaisuudessa julkistetaan Cuporen selvitys visuaalisten taiteiden toimialan rahoituksesta, rakenteista ja kehittämistarpeista, jonka on tarkoitus antaa yleiskuva visuaalisten taiteiden toimialasta ja kehityssuunnista. VISMA-selvityksen ovat toteuttaneet erikoistutkijat Maria Hirvi-Ijäs, Sari Karttunen ja Sakarias Sokka sekä tutkijat Vappu Renko ja Emmi Lahtinen. 
 
Tapahtumassa selvitystä kommentoivat omilla puheenvuoroillaan Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mäki, opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Riitta Kaivosoja, Framen viestintäpäällikkö Rosa Kuosmanen, Taiteen edistämiskeskuksen taiteen tukemisen päällikkö Henri Terho sekä Suomen museoliiton toimitusjohtaja Petra Havu. Tilaisuudessa on varattu aikaa myös avoimelle keskustelulle, johon yleisön toivotaan myös osallistuvan. 
 
Tilaisuus vaatii ennakkoilmoittautumisen osoitteessa https://www.lyyti.in/Cupore_9096 

Ennakkoilmoittautuminen päättyy perjantaina 14.4.2023. 
 
Tilaisuuden jälkeen halukkaat pääsevät tutustumaan rakennusvaiheessa olevaan Kuvan Kevät -näyttelyyn Kuva/Tila-galleriassa.