Suomen Taiteilijaseuran Åström-ateljeestipendit ajalle 1.5.2024–30.4.2027 ovat suomalaisten ja Suomessa työskentelevien kuvataiteilijoiden haettavina 11.12.2023 -11.1.2024.

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön ylläpitämässä Vallilan taiteilijatalossa Helsingissä on kaksi stipendiateljeeta, jotka on nimetty testamenttilahjoituksen tehneiden taidemaalari Werner ja Helena Åströmin mukaan. Stipendiaatit valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Kumpikin stipendi vastaa suuruudeltaan stipendinsaajan käyttöön myönnettävän ateljeen vuokraa kolmen vuoden ajalta. Ateljeestipendin saajat valitsee Suomen Taiteilijaseuran hallitus.

Valoisassa 51 neliön Werner Åström -ateljeessa (Lemuntie 4 D 42) on oma vesipiste ja samassa kerroksessa käytävän toisessa päässä tavarahissi. Huonekorkeus on 4 metriä. 68 neliön Helena Åström -ateljeen (Lemuntie 6 B 32) vesipiste on yhteinen useamman taiteilijan kanssa, ja se sijaitsee käytävällä. Samassa kerroksessa on henkilöhissi, mutta ei tavarahissiä. Huonekorkeus on 3 metriä. Molemmat ateljeet on tarkoitettu ainoastaan työskentelyyn, ei asumiseen.

Stipendiaatteja valittaessa otetaan huomioon hakijan ammattimainen ja aktiivinen toiminta kuvataiteilijana, nykyinen työtila ja työtilan tarve sekä tulevat näyttelyt ja muut taiteelliset projektit. Ateljeita voivat hakea myös taiteelliset työryhmät.

Hakemus täytetään ja lähetetään verkkopalvelun kautta. Hakemuksen voi täyttää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Stipendin saaminen edellyttää, että taiteilija sitoutuu työskentelemään ateljeessa koko kolmivuotiskauden ajan ilman pitkiä (yli puolen vuoden) ulkomaan työskentelyjaksoja.

Kirjaudu ja täytä hakulomake verkossa: https://astromhaku.artcurator.io/

Hakuaika päättyy torstaina 11.1.2024 klo 16.00.

Lisätiedot: https://www.ateljeesaatio.fi/astrom-ateljeet/ 

Tiedustelut: aaf@artists.fi