Suomen Taiteilijaseura on nimittänyt uudeksi toiminnanjohtajakseen FM, TaM Annukka Vähäsöyringin. Hän on aloittanut tehtävässä 11. maaliskuuta.

Annukka Vähäsöyringillä on monipuolinen kokemus kuvataiteen ja kulttuurin alalta. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Pohjoismaisen kulttuuripisteen kuvataiteesta ja muotoilusta vastaavana erityisasiantuntijana, Suomen Benelux-instituutin ohjelmapäällikkönä sekä taiteilijajärjestö Arte ry:n toiminnanjohtajana. Vähäsöyrinki on valmistunut Aalto-yliopiston Visual Culture and Contemporary Art -maisteriohjelmasta vuonna 2018 ja Turun yliopiston yleisestä kirjallisuustieteestä vuonna 2012.

"Olen todella iloinen ja innoissani uudesta näköalapestistä Suomen Taiteilijaseurassa. Työtäni tulevat ohjaamaan pitkälti STS:n tuoreet hallitusohjelmatavoitteet, jotka tähtäävät erilaisin toimenpitein kuvataiteilijoiden toimeentulon kehittämiseen. Kuvataiteilijoiden työskentelyn reunaehdot ja realiteetit ovat tulleet minulle tutuksi aikaisemmissa tehtävissäni, joissa olen edistänyt erityisesti taiteilijoiden liikkuvuus- ja kansainvälistymismahdollisuuksia", Vähäsöyrinki toteaa.

Suomen Taiteilijaseura on vuonna 1864 perustettu kuvataiteen vaikuttaja- ja asiantuntijajärjestö, joka edustaa 3000 ammattikuvataiteilijaa. Seura edistää kuvataiteilijoiden asemaa ja työskentelyedellytyksiä sekä vahvistaa kuvataiteen merkitystä ja näkyvyyttä yhteiskunnassa.