Suomen Taiteilijaseuran uutena viestintäpäällikönä on aloittanut monipuolisissa politiikan taustatehtävissä työskennellyt taidehistorioitsija Hanna Hannus.

Viestintäpäällikkö vastaa Suomen Taiteilijaseuran sisäisen ja ulkoisen viestinnän suunnittelusta ja koordinoinnista sekä johtaa seuran edunvalvonta- ja vaikuttamisviestintää yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Hän toimii myös Taiteilija-lehden päätoimittajana ja vastaa julkisen taiteen viestintäkokonaisuudesta. 

Hanna Hannuksella on kokemusta niin vaikuttamisen, viestinnän kuin kuvataiteen kysymysten parissa työskentelystä. Hän on viimeisimpänä työskennellyt päätöksenteon aitiopaikoilla eduskunnassa ja Helsingin apulaispormestarien erityisavustajana. Näissä tehtävissä hän on osallistunut muun muassa valtakunnallisen kulttuuripolitiikan seurantaan ja avustanut päätöksentekijöitä muun muassa kulttuuripolitiikan sekä sosiaali- ja terveyspolitiikan kysymyksissä. Hannus on koulutukseltaan filosofian maisteri, ja on opiskellut pääaineenaan taidehistoriaa.

Suomen Taiteilijaseura on Hannukselle jo entuudestaan tuttu organisaatio, sillä hän työskenteli seurassa vuosina 2014–2017 useissa edunvalvonnan ja viestinnän hankkeissa. Hänen tehtäviinsä kuului tuolloin muun muassa prosenttiperiaatteen ja näyttelypalkkioiden edistämistä. 

”On todella innostavaa päästä jälleen tekemään töitä kuvataiteilijoiden työskentelyedellytysten vahvistamiseksi ja kuvataiteen aseman parantamiseksi. Viestintäpäällikön tehtävässä pääsen hyödyntämään kokemustani päätöksenteon maailmasta ja vahvistamaan seuran vaikuttamistyötä. Odotan innolla yhteistyötä niin koko kuvataidekentän kuin sidosryhmiemme kanssa”, Hannus sanoo.

Seuran edellinen viestintäpäällikkö Rosa Kuosmanen siirtyi lokakuun alussa uusiin tehtäviin Framen viestintäpäälliköksi.

Hanna Hannus aloitti viestintäpäällikkönä 6.10.2021.


Yhteystiedot:

hanna.hannus@artists.fi
puh. 050 307 2127