Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtajan kausi päättyy vuodenvaihteessa, ja on aika valita puheenjohtaja seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Valinnan tekee seuran edustajisto syyskokouksessa 13. joulukuuta. Puheenjohtajakausi alkaa tammikuussa 2020.

Seuran puheenjohtajalla on näköalapaikka koko suomalaisen kuvataiteen kehitykseen ja tulevaisuuteen. Puheenjohtaja on ammattikuvataiteilijoiden äänitorvi, joka edustaa kuvataiteilijoita niin kotimaisella kuin kansainvälisellä kentällä.

Muodolliset vaatimukset tehtävään on määritelty seuran säännöissä ja yhdistyslaissa. Hyvä puheenjohtaja tuntee yhdistyksen, sen säännöt ja strategian. Hänellä on hyvä kokonaiskuva kuvataiteen kentästä ja laajemminkin yhteiskunnasta. Valmistautuminen ja ennakointi ovat kattojärjestön puheenjohtajan tärkeitä taitoja, samoin kuin käsitys kuvataiteen edunvalvonnan prosesseista.

Luottamustoimesta maksetaan korvaus, jonka tason seuran syyskokous vahvistaa vuosittain. 2019 palkkio on 1 500 euroa kuukaudessa, minkä lisäksi puheenjohtajalla on matkapuhelinetu ja hänelle maksetaan kokouspalkkiot sekä matkakorvaukset.

Voit asettua ehdolle ilmoittautumalla omaan jäsenliittoosi tai suoraan seuran toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyringille pe 15.11.2019 mennessä.

Määräaikaan mennessä ehdolle asettuneet ehdokkaat esitellään Taiteilija-lehdessä joulukuun alussa, ja he voivat osallistua puheenjohtajatenttiin seuran syyskokouksessa 13.12.2019 Tieteiden talolla Helsingissä. Seuran nykyinen puheenjohtaja, kuvataiteilija Teemu Mäki on ilmoittautunut ehdolle myös seuraavalle kaksivuotiskaudelle.