Annu Kemppainen

Annu Kemppainen on monipuolinen kulttuurialan ammattilainen, joka on johtanut taiteilijavetoisia yhteisöjä ja tehnyt vaikuttamistyötä. Hän toimii toiminnanjohtajan sijaisena tammikuusta lokakuuhun 2022.

Kulttuurituottaja ja yhteisöpedagogi Annu Kemppainen on valittu Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtajan sijaiseksi. Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki jää tammikuussa vanhempainvapaalle.

Kemppainen työskentelee parhaillaan Artists at Risk -organisaatiossa tuottajana. Aiemmin hän on toiminut toiminnanjohtajana Arte ry:ssa sekä Todellisuuden tutkimuskeskuksessa. Kemppainen on myös yksi Ylen radio-ohjelma Kulttuuriykkösen Perjantaistudion vakiovieraista.

Kemppaisen taustassa yhdistyvät kokemus taiteilijavetoisissa yhteisöissä toimimisesta sekä kulttuurialan organisaatioiden hallinnosta. Työ ihmisoikeuksien edistämisen parissa on tehnyt tutuksi vaikuttamisen tapoja. Hänellä on paljon osaamista myös tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioissa.

- Odotan innolla sitä, että pääsen tekemään vaikuttamistyötä taiteilijoiden hyväksi. On ilo päästä työskentelemään näin vahvaan vaikuttajaorganisaatioon ja luomaan raameja kuvataiteilijoiden aseman ja työskentelymahdollisuuksien sekä kuvataiteen rahoituksen parantamiseksi. Kyse on isojen rakenteiden muuttamisesta, Kemppainen sanoo.

Kemppainen aloittaa toiminnanjohtajan sijaisena tammikuussa. Sijaisuus kestää lokakuun 2022 loppuun.


Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki
annukka.vahasoyrinki@artists.fi
puh. 040 077 3105