Suomen Taiteilijaseuran uusi strategia vuosille 2022–2026 korostaa vaikuttamisen ja edunvalvonnan roolia Taiteilijaseuran toiminnassa. Toiminnan painopisteitä ovat myös viestintä, sidosryhmätyö sekä kuvataiteen asiantuntijapalvelut.

Suomen Taiteilijaseuran entistä vahvempana tavoitteena on edistää Suomessa toimivien ammattikuvataiteilijoiden toimeentulo- ja työskentelyedellytyksiä sekä vahvistaa kuvataiteen näkyvyyttä ja arvostusta yhteiskunnassa. Uuden viisivuotisen strategiakauden tavoitteeksi on asetettu, että Taiteilijaseuran vaikuttamistyö ja edunvalvonta vahvistuvat ja tähän työhön käytettävät resurssit kasvavat.

Vaikuttamistyön ohella Taiteilijaseuran toiminnan painopisteitä ovat viestintä, sidosryhmätyö sekä kuvataiteen asiantuntijapalvelut. Uuteen strategiaan on kirjattu myös Suomen Taiteilijaseuran visio, arvot sekä vaikuttamistyön ydintavoitteet.

”Strategiassa korostamme sitä, että taiteilijoiden työtä tukemalla hankitaan yhteiskunnan käyttöön luovaa ajattelua, joka ruokkii ja rakentaa. Taide on jokaisen kansalaisen perusoikeus, mutta se on myös ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä, kasvuvoimainen ja tulevaisuuteen kurkottava talouden sektori”, toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki sanoo.

Suomen Taiteilijaseuran edustajisto hyväksyi uuden strategian kokouksessaan joulukuussa.

 

Kansliehti
 

Suomen Taiteilijaseuran strategia 2022–2026 (pdf)

Suomen Taiteilijaseuran strategia 2022–2026 (Issuu)

 

The Artists’ Association of Finland’s Strategy for 2022–2026 (pdf)

The Artists' Association of Finland's Strategy for 2022–2026 (Issuu)


 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki
annukka.vahasoyrinki@artists.fi

13.1.2022 alkaen:

Va. toiminnanjohtaja Annu Kemppainen

annu.kemppainen@artists.fi