23. huhtikuuta 2018 klo 11:00–16:00
Pikkuteatteri, Loviisankatu 8, 15100 Lahti

Kuinka taiteilija voi hyödyntää osaamistaan uusilla alueilla?
Miten rakentaa monialaista yhteistyötä mahdollisuuksia uusille yhteistyömuodoille?

Tervetuloa kuulemaan, jakamaan tietoa ja oppimaan taiteilijan uusista yhteistyömuodoista ja keskustelemaan taidealan ajankohtaisista kysymyksistä.

Suomen Taiteilijaseura, TAKU ry ja Taiteen edistämiskeskus toteuttavat yhteistyössä tapahtumasarjan, jonka tarkoitus on yhdessä oppiminen ja uuden tiedon jakaminen. Tapahtumassa esitellään kaksi tapausesimerkkiä oppimiskokemuksineen ja käydään yksi aihekeskustelu. Millaisia olivat taiteilijan tai yhteistyökumppanin prosessit, mistä osasista muodostui taloudellisia resursseja ja miten luotiin edellytyksiä yhteistyölle?

Aamupäivällä kuullaan tapausesimerkeistä ja aihekeskustelusta pienet alustukset. Iltapäivällä jakaannutaan työpajoihin, joissa näihin aiheisiin syvennytään perusteellisemmin. Kevään ensimmäisessä aihekeskustelussa puhutaan taiteilijan toimeentulosta suhteessa työttömyysturvaan; miten taiteilijan työn luonne tunnistetaan tai miten se jää tunnistamatta erilaisissa tukijärjestelmissä?

Aamupäivälle on mahdollista myös varata yksityisiä klinikka-aikoja, joiden kautta voi saada tukea arjen työhön. Klinikat varataan erikseen.

Työpajapäivät ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Tapahtumat ovat tarkoitettu taiteilijoille, tuottajille, kulttuurialan toimijoille ja taiteilijoiden yhteistyötahoille. Tarkoituksena on oppia yhdessä yhteistyömalleista, projekteista ja työn mahdollisuuksista. Paikkoja tilaisuuteen on rajoitetusti. Ilmoittauduthan viimeistään torstaina 19.4.

PÄIVÄN AIKATAULU JA SISÄLLÖT

10-11 Klinikat ja aamukahvi

11-12.30 Tilaisuuden avaus ja lyhyet esittelyt

Miten rakentaa vaikuttavaa yhteistyötä ja liiketoimintaa kuvataiteessa?
Pasi Rauhala, Kunstventures

Minä täällä 2! - taideprojekti
Terhi Tuomikko ja Terhi Kaakinen, yhteistyöprojekti Superminä täällä!
Tuottaja Elisa Lientola, läänintaiteilija

Aihekeskustelu: Taiteilija ja omassa työssä työllistyminen. Keskustelemassa mm. Suomen Taiteilijaseuran lakimies Anna Kuusi, muut puhujat ilmoitetaan myöhemmin.

12.30-13.30 Lounas (omakustanteinen)

13.45-15 Esittelyihin pohjautuvat työpajat ja keskustelua

15-16 Iltapäiväkahvit ja päivän summaus

Mahdolliset peruutukset tulee tehdä samaan päivään mennessä. Ilmoittamatta jätetyistä tai määräajan jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 20 € peruutusmaksun.

Tila on esteellinen. Tilaisuuden luonteen vuoksi päivän ohjelmaa ei valitettavasti voida lähettää livestriiminä.