Uudistunut kuvataiteilijamatrikkeli on avautunut sivustolle rekisteröityneille taiteilijoille. Sivuston ulkoasu on uudistettu ja tietokanta siirretty uudelle alustalle sen käytettävyyden parantamiseksi. Sivuston englanninkielistä versiota viimeistellään parhaillaan. Kuvataiteilijamatrikkeli lanseerataan yleisölle alkuvuodesta.

Sivustolle voi kirjautua osoitteessa kuvataiteilijamatrikkeli.fi/kirjautuminen. Kirjautuminen tapahtuu aiemmin käytössä olleilla tunnuksilla.

Taiteilijasivuille voi lisätä kuvia ja tietoja teoksista sekä muusta taiteellisesta toiminnasta, kuten ajankohtaisista näyttelyistä. Sivuille voi lisätä myös linkkejä sosiaalisen median sivustoille ja verkkosivuille.

Pyydämmekin kaikkia sivustolle rekisteröityneitä tarkastamaan tietonsa ja tarvittaessa päivittämään ne. Hakemiston tiedot ovat peräisin vanhasta matrikkelitietokannasta, joten kaikki osiot eivät täsmää uuden sivuston rakenteen kanssa. Suosittelemme päivittämään erityisesti taiteilijasivujen ajankohtaista-osion tiedot sekä henkilö- ja teoskuvat. Huomaathan, että teoskuvien maksimimäärä uudella sivustolla on 48.

Tietoja voi päivittää sivustolle maksutta tammikuun 2019 loppuun asti. Niille, jotka ovat jo ehtineet lunastaa tunnukset, voimassaoloaikaa pidennetään.

Tarkemmat ohjeet sivujen päivitykseen löytyvät kirjautuessasi tunnuksillasi. Sivuston koodissa ja päivitystoiminnoissa voi esiintyä siirtymävaiheessa vielä pieniä vikoja, joista pyydämme ilmoittamaan osoitteeseen matrikkeli@artists.fi. Sivustoa kehitetään jatkuvasti – otamme mielellään vastaan käyttäjäpalautetta ja parannusehdotuksia! Vastaamme kyselyihin ja palautteeseen mahdollisimman pian.

Kuvataiteilijamatrikkeli on hakemisto suomalaisista ja Suomessa työskentelevistä ammattikuvataiteilijoista. Tietokannassa on yli 2000 nykytaiteilijaa, mukaan lukien lähes kaikki Suomen Taiteilijaseuran jäsenliittojen – MUU ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto – taiteilijajäsenet. Suomen Taiteilijaseuran ylläpitämällä sivustolla vierailee kuukausittain parhaimmillaan yli 15 000 kävijää: kuvataiteesta kiinnostuneita, kuvataiteen ammattilaisia, ostajia, tutkijoita ja opiskelijoita.

Mikäli tarvitset neuvoa tai uudet päivitystunnukset, ota yhteyttä sähköpostitse matrikkeli@artists.fi tai puhelimitse 040 8345 170 (ma–ke).