Miten puhua rahasta ja hinnoitella työtään? Kuinka kuvataiteilija voi valmistautua palkkioneuvotteluihin?

Suomen Taiteilijaseura järjestää perjantaina 11.12.2020 klo 9.30–11.00 Zoomissa kaikille avoimen tilaisuuden, jossa käsitellään kuvataiteen alan palkkio- ja korvauskäytäntöjä sekä neuvotteluvinkkejä. Esittelemme tilaisuudessa myös STS:n tuoretta kuvataiteen palkkio-ohjeistusta.

Tilaisuudessa STS:n lakimies Aura Lehtonen kertoo kuvataiteen alan palkkio- ja sopimuskäytännöistä. Kuvataiteilija Jani Ruscica kertoo omista kokemuksistaan, kuinka sopia palkkioista erilaisten kuvataiteilijan työtehtävien kohdalla. Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilija Elisa Lientola esittelee syksyllä toteutettua Reilun taiteen kampanjaa ja sen tavoitteita. Lopuksi aikaa on kysymyksille ja yhteiselle keskustelulle.

Tilaisuus järjestetään suomeksi ja se on avoin kaikille. Tilaisuuden osallistumislinkki jaetaan etukäteen osallistujille, minkä vuoksi ilmoittautumista edellytetään ke 9.12.2020 mennessä.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Kysymyksiä palkkio-ohjeistukseen ja korvauskäytäntöihin liittyen voi esittää tilaisuuden esiintyjille myös etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 9.30
Tervetuloa
Toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki, Suomen Taiteilijaseura

Klo 9.35–10.00
Palkkio-ohjeistus, kuvataiteilijan korvaus- ja sopimuskäytännöt
Lakimies Aura Lehtonen, Suomen Taiteilijaseura

Klo 10.00–10.30
Kuinka sopia palkkioista ja hinnoitella työtehtäviä
Kuvataiteilija Jani Ruscica

Klo 10.30–10.50
Reilun taiteen kampanja: Tavoitteet ja tulokset
Läänintaiteilija Elisa Lientola, Taiteen edistämiskeskus

Klo 10.50–11.00
Yleisökysymyksiä