Valkoinen teksti Fair Pay for Artists sinisellä pohjalla

Helsingissä syyskuussa järjestettävä kansainvälinen Fair Pay for Artists -symposiumi kutsuu kuvataiteen ammattilaiset, organisaatiot, päättäjät ja taiteen ystävät keskustelemaan näyttely- ja korvauskäytäntöjen kehittämisestä visuaalisten taiteiden alalla.

Näyttelypalkkio ja muut kuvataiteen korvauskäytännöt ovat viime vuosina nousseet kulttuuripolitiikan puheenaiheeksi monissa Euroopan maissa. Näyttelypalkkio on taiteilijalle maksettava korvaus museonäyttelyn eteen tehdystä työstä. Palkkiomallin vakiintumista edistetään tällä hetkellä myös Suomessa.

Helsingissä syyskuussa 2021 järjestettävä kansainvälinen symposiumi Fair Pay for Artists: Exhibition Payment Symposium 2021 kutsuu kuvataiteen ammattilaiset, organisaatiot, päättäjät ja taiteen ystävät keskustelemaan näyttely- ja korvauskäytäntöjen kehittämisestä visuaalisten taiteiden alalla.

Tilaisuus järjestetään perjantaina 24.9.2021 Keskustakirjasto Oodissa sekä virtuaalisesti verkossa. Tapahtumassa esitellään eri maissa käytössä olevia näyttelypalkkiomalleja sekä tarjotaan konkreettisia työkaluja vaikuttamisen tueksi ja reilujen korvausmallien käyttöönottoon. Se rakentaa taide- ja kulttuurialalle kestävämpää toimintakulttuuria taiteilijoiden ja kentän toimijoiden hyväksi alaa koetelleen pandemian jälkeen.

Symposium koostuu kansainvälisistä keynote-puheenvuoroista, joissa jaetaan osaamista, kokemuksia ja tietoa Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Hollannista ja Suomesta. Tilaisuuden puhujat ja ilmoittautuminen tilaisuuteen julkistetaan kesäkuussa 2021. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille, ja siihen voi osallistua sekä etänä että paikan päällä Keskustakirjasto Oodissa. Seuraamme Covid-19 -rajoituksia ja tiedotamme järjestelyistä tarkemmin lähempänä.

Fair Pay for Artists: Exhibition Payment Symposium 2021 -symposiumin järjestävät yhteistyössä Suomen Taiteilijaseura, eurooppalaisten taiteilijajärjestöjen yhteistyöjärjestö IAA Europe ja kuvataiteen kattojärjestö a-n The Artist Information Company (UK).

Fair Pay for Artists: Exhibition Payment Symposium 2021

Aika: Perjantaina 24.9.2021 klo 10–15
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, Helsinki. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä verkon välityksellä.