Oranssi-pilkullinen tausta missä lukee: Sinä mahdollistat, Kuvataidetta kuntaan

Etsitkö sopivaa ehdokasta, jota äänestää kesäkuun kuntavaaleissa? Valtakunnallisten kuvataidejärjestöjen vaalikone esittelee kuntavaaliehdokkaiden näkemyksiä kuvataiteen ja kulttuurin asemasta kunnissa ympäri Suomea. Vuoden 2021 kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 13.6.2021, ennakkoon voi äänestää 26.5.–8.6.2021.

Laki kuntien kulttuuritoiminnasta vahvistaa kulttuurin roolia kuntien toiminnassa ja perustelee kulttuurin merkitystä ja asemaa kunnan peruspalveluna. Vaalikoneesta selviää, ovatko ehdokkaat yhtä mieltä siitä, että taiteen ja taiteilijoiden työskentelyn tukeminen lisää kunnan elinvoimaa ja kuntalaisten hyvinvointia? Kuka ehdokkaista kannattaa kunnan sitoutumista julkisen taiteen tilaamiseen? Kenen mielestä kunnan tulee tulee ottaa käyttöön näyttelypalkkiomalli kunnan ylläpitämissä taidemuseoissa ja näyttelytiloissa? Entä kuka vastustaa taiteen ja kulttuurin rahoituksen kasvattamista kunnassa?

Kuvataidevaalit.fi on valtakunnallisten taiteilijajärjestöjen – Muu ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto ry, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry, Suomen Taidegraafikot ry, Suomen Taiteilijaseura ry, Taidemaalariliitto ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto ry – yhteinen kampanjasivusto. Kuvataiteen liittojen kuntavaalikampanja vetoaa elävän, moninaisen ja korkeatasoisen kuvataidekentän ylläpitämisen puolesta kunnissa.

Vuonna 2019 suomalaisissa taidemuseoissa, gallerioissa ja kuvataidetapahtumissa vieraili yli 4,8 miljoonaa kävijää. Suomessa on elävä ja monipuolinen kuvataidekenttä, joka houkuttelee niin kuntalaisia kuin matkailijoita kulttuurin pariin. Taiteen ja kulttuurin läsnäolo on kunnalle arvokas vetovoimatekijä. Taiteilijat tuovat kuntaan elinvoimaa, taidemuseot ja galleriat tuottavat elämyksiä kuntalaisille, ja julkiset taideteokset vahvistavat kunnan identiteettiä ja taiteen saavutettavuutta. Aktiivisella kulttuuritoiminnalla on myös mittavia kerrannaisvaikutuksia alueiden elinkeinoelämään.

Vaikuta kotikuntasi tulevaisuuteen äänestämällä!

Siirry kuvataiteen kuntavaalikoneeseen