Kuvassa vasemmalta Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mäki, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, Frame Finlandin toimitusjohtaja Raija Koli ja Kuvaston toiminnanjohtaja Tommi Nilsson. Taustalla näkyy kuvataiteilija Elina Ruohosen maalaus.

Kuvataidealan järjestöt veivät uudellee kulttuuriministerille yhteiset terveiset: kuvataide tarvitsee investointeja.

Suomen Taiteilijaseura, Frame Contemporary Art Finland ja Kuvasto tapasivat keskiviikkona 23.8.2023 uuden tiede- ja kulttuuriministerin Sari Multalan ja veivät hänelle kuvataidealan tervehdyksen ja ajankohtaiset kuulumiset.

Uusi hallitus aikoo hallitusohjelman mukaisesti laatia kulttuuripoliittisen selonteon ja kasvustrategian luoville aloille. Kuvataideala tarvitsee kipeästi investointeja ja rakenteiden kehittämistä. Tämä tarve on tunnistettu myös OKM:n omassa virkanäkemyksessä. Luovien alojen kasvustrategia on hyvä tilaisuus kehittää kuvataiteen alalta puuttuvia rakenteita.

Taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mäki puhui tapaamisessa mm. näyttelypalkkiomallin laajentamisen puolesta.

Kiitos ministeri Multalalle antoisasta tapaamisesta!


Valokuvassa vasemmalta Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mäki, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, Frame Finlandin toimitusjohtaja Raija Koli ja Kuvaston toiminnanjohtaja Tommi Nilsson. 

Tutustu Suomen Taiteilijaseuran hallitusohjelmatavoitteisiin täällä.