Suomen Taiteilijaseura hakee juristia vakituiseen työsuhteeseen 1.3.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan.  

Suomen Taiteilijaseura on valtakunnallinen kuvataiteen asiantuntijajärjestö ja yli 3 000 ammattikuvataiteilijan edunvalvoja. Edistämme kuvataiteilijoiden työskentelyedellytyksiä ja vahvistamme kuvataiteen asemaa yhteiskunnassa. 

Juristina vastaat kuvataiteilijoiden oikeudellisesta neuvonnasta sopimus-, verotus-, sosiaaliturva- ja tekijänoikeusasioissa ja muissa juridisissa kysymyksissä. Osallistut vaikuttamistyöhömme seuraamalla luovia aloja koskevaa lainsäädäntöä ja laatimalla lausuntoja. Tuotat neuvontamateriaaleja seuran kanaviin ja toimit kouluttajana Suomen Taiteilijaseuran sekä sidosryhmien tilaisuuksissa. Edustat seuraa erilaisissa asiantuntijatoimielimissä. Avustat toiminnanjohtajaa yhdistys- ja työoikeuteen liittyvissä kysymyksissä. 

Keskeinen osa (noin 25% työajasta) juristin tehtävää on julkisen taiteen kilpailuasiantuntijana toimiminen. Kilpailuasiantuntijana avustat julkisia ja yksityisiä toimijoita taidekilpailujen järjestämisessä, Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjen ja ohjeistusten noudattamisessa sekä julkisen taiteen tilaamisessa. Osallistut aktiivisesti julkisen taiteen monialaiseen verkostoyhteistyöhön sekä julkinentaide.fi sivuston sisällöntuotantoon. 

Olet kiinnostunut kuvataiteen toimialasta ja sen kehittämisestä. Sinulla on hyvät sosiaaliset taidot, joiden turvin neuvottelet taiteilijoiden oikeuksien puolesta ja verkostoidut alan toimijoiden kanssa. Kykenet itsenäiseen työskentelyyn ja oman työsi johtamiseen. Sinulla on kykyä priorisoida ja työskentelet ratkaisukeskeisesti. Esiintyminen on sinulle luontevaa ja mieluisaa. 

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja kiinnostavan tehtävän kulttuuripolitiikan näköalapaikalla kuvataidekentän ytimessä. Meillä saat tehdä merkityksellistä työtä osaavassa työyhteisössä, jossa pääset vaikuttamaan omiin tehtäviisi. Suhtaudumme viisihenkisessä tiimissämme työhömme innostuneesti ja tavoitteellisesti. Viihtyisä toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, mutta ymmärrämme myös ajoittaiset tarpeet työelämän joustoille, kuten etätyöskentelylle. 

Organisaation työkieli on suomi, minkä lisäksi hyvä englannin kielen taito edistää tehtävässä menestymistä. Kannustamme hakemaan tehtävää riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisyydestä tai muista henkilöön liittyvistä tekijöistä. 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen yhtenä PDF-tiedostona viimeistään maanantaihin 13.2.2023 klo 16 mennessä osoitteeseen hakemukset.sts@artists.fi.  
 
Lisätietoja tehtävästä: toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki, 040 077 3105 / juristi Aura Lehtonen 050 434 4280