Viivi Kuosa, kuva: Alexander Signell
Viivi Kuosa, kuva: Alexander Signell

Suomen Taiteilijaseuran uutena juristina aloittaa 8.6.2023 Viivi Kuosa (OTM 2023). Vuodesta 2018 seuran juristina työskennellyt Aura Lehtonen siirtyi maaliskuussa uusiin tehtäviin opetus- ja kulttuuriministeriöön ja Kuosa jatkaa hänen jalanjäljissään.

Kuosa tuntee kuvataiteilijoita koskevat juridiset kysymykset hyvin, sillä hän on toiminut aikaisemmin oikeudellisen neuvojan tehtävissä sekä Suomen Taiteilijaseurassa että Taidemaalariliitossa. Kuosa avustaa seuran jäsenliittojen jäsentaiteilijoita muun muassa sopimus-, verotus- ja sosiaaliturva-asioissa, ja kesäkuusta alkaen hänet tavoittaa tuttuihin neuvonta-aikoihin tiistaisin ja torstaisin klo 10–12 puhelimitse.  

Oikeudellisen neuvonnan lisäksi Kuosa osallistuu seuran kuvataidepoliittiseen vaikuttamistyöhön ja ottaa hoitaakseen julkisen taiteen kilpailuasiantuntijan tehtävät. Hän vastaa julkiseen taiteeseen liittyvästä neuvonnasta ja sidosryhmätyöstä niin taiteilijoiden, tilaajien kuin rahoittajien suuntaan. 

Kuosa viimeistelee parhaillaan oikeustieteen maisterin opintojaan opiskelijavaihdossa Manchesterin yliopistossa, Iso-Britanniassa.  

”On mahtavaa palata opintojeni viimeistelyn jälkeen takaisin kuvataidekentälle oikeudellisen neuvonnan ja vaikuttamistyön pariin. Suomen Taiteilijaseuralla on merkittävä rooli kulttuuripoliittisena vaikuttajana ja edunvalvojana, ja on kunnia päästä jälleen tekemään töitä kuvataiteilijoiden työskentelyn tukemiseksi. Odotan innolla yhteistyötä niin uusien kuin tuttujen kuvataiteilijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa”, Kuosa sanoo. 

Oikeudelliseen neuvontaan sekä julkisen taiteen asiantuntijatyöhön liittyviä tehtäviä ovat ylimenokaudella hoitaneet Kasimir Kautto sekä Karolina Sinivuori, joiden työsuhde päättyy kuun vaihteessa.