Taiteilijan työvälineitä työpöydällä, keltaista maalia. Kuva: Jussi Puikkonen

Vuonna 2022 seurasimme uuden strategian painopisteitä vahvistamalla vaikuttamistoimintaamme. Julkaisimme uudet hallitusohjelmatavoitteet ja syvensimme yhteydenpitoa päättäjiin. Teimme työtä sen eteen, että näyttelypalkkiojärjestelmä laajenee ja tekijänoikeuslaki takaa taiteilijoille asianmukaisen korvauksen.

Suomen Taiteilijaseuran vuosikertomus 2022 on ilmestynyt.

Taiteilijaseura valmistautui vuonna 2022 aktiivisesti kevään 2023 eduskuntavaaleihin ja teki pohjustavaa vaalivaikuttamistyötä. Keskustelimme tavoitteistamme niin tiede- ja kulttuuriministerin, eri puolueiden kuin yksittäisten päättäjien kanssa. Nostimme esiin kuvataiteen rahoituskuoppaa.

Eurooppalaisen kattojärjestön johtovastuu siirtyi Suomeen, kun Taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mäki valittiin IAA Europen puheenjohtajaksi. IAA Europen vuosikokous ja siihen liittyvä symposiumi järjestettiin niin ikään Helsingissä.

Vuonna 2022 valmistelimme Nuoret 2023-näyttelyä, johon hakemuksia tuli ennätysmäärä. Näyttelyhankkeessa mukana oli yhteensä 10 kuvataiteen näyttely- ja asiantuntijaorganisaatiota hankekumppaneina.

- Jälkikäteen katsoen vuosi 2022 näyttäytyykin syvenevän ja laajenevan yhteistyön vuotena. Yhdistämällä voimamme saamme kuuluvammin kuvataiteilijoiden äänen esiin, toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki kirjoittaa.

Suuri kiitos yhteistyökumppaneillemme, kuvataiteen viestiä kuunnelleille päättäjille sekä kaikille kuvataiteilijoille!

Tutustu vuosikertomukseen PDF-tiedostona