Taiteilijat työhuoneellaan takit päällä
Misha del Val ja Raisa Raekallio. Valokuva: Maria Paldanius

Taiteilijakollegoiden myöntämä 7 000 euron arvoinen tunnustus jaetaan ensimmäistä kertaa taiteilijaparille. Kittilässä työskentelevät Raisa Raekallio (s. 1978) ja Misha del Val (s. 1979) maalaavat teoksensa yhdessä.

Suomen Taiteilijaseuran kuvataiteilijapalkinnon saa tänä vuonna Kittilän Sirkassa työskentelevä taiteilijapari Raisa Raekallio ja Misha del Val. Raekallio on syntynyt Kittilässä, del Val Bilbaossa.

Suomen Taiteilijaseuran kuvataiteilijapalkinto on taiteilijakollegoiden vuosittain myöntämä tunnustus ansioituneelle ja ajankohtaiselle kuvataiteilijalle. Palkinnon saajan päättää Suomen Taiteilijaseuran hallitus. Palkinnon arvo on 7 000 euroa.

Taiteilijapari Raisa Raekallio ja Misha del Valin teokset ovat syntyneet yhteistyössä jo yli kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna heidän teoksiaan on nähty esimerkiksi Makasiini Contemporaryssa Turussa sekä Mäntän kuvataideviikoilla. Parhaillaan teos Painting #2 on esillä Rovaniemellä kulttuuritalo Korundissa. Vuonna 2024 ovat tulossa näyttelyt Aineen taidemuseossa sekä Bilbaossa, Espanjassa.

”Maalaustaiteen puolella on harvinaista, että taiteilijapari työstää teoksia yhdessä. Maalausten ohella aktiivinen taiteilijapari tekee performansseja, tuottaa tapahtumia ja kuratoi näyttelyitä. He ovat järjestäneet Kittilässä Sirkka Arte Biennaalia sekä tuottaneet taiteeseen ja taiteilijuuteen syventyvää God Liver -podcastia. Raekallion ja del Valin maalausten maailma puhuu moniarvoisuuden, keveyden ja luontoyhteyden puolesta”, Suomen Taiteilijaseuran hallitus toteaa palkintoperusteluissaan.

Raisa Raekallio on valmistunut Lahden taideinstituutista vuonna 2002. Misha del Val on valmistunut taiteen kandidaatiksi Baskimaan yliopistosta vuonna 2003 ja suorittanut sen jälkeen taiteen maisterinopintoja Australiassa.

Suomen Taiteilijaseura on myöntänyt tunnustuspalkintoa vuodesta 1997 lähtien. Tunnustus tunnettiin aikaisemmin nimellä Palokärki-palkinto.

 

Värikäs taidemaalaus, jossa erilaisia hahmoja istumassa pöydän äärellä.
 Raisa Raekallio & Misha del Val, Nimetön (Omakuva), öljy pellavalle, 115 x 135 cm, 2020.

Lisätiedot:
Viestintäpäällikkö Hanna Hannus, Suomen Taiteilijaseura, puh. 050 307 2127, hanna.hannus@artists.fi