Taidegalleria Lakeus järjestää kolmatta kesää tasokkaan kuvataiteen ryhmänäyttelyn avoimen haun kautta.

 Galleria on perustettu vuonna 2022 paikallisen perheen voimin vuonna 1869 rakennettuun kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen pohjalaistaloon kauniille Kauhavan maaseudulle Ylihärmään. Kesän ohjelmassa on näyttelyn lisäksi mm. kaikille avoimia maksuttomia taidetunteja, webinaareja ja taiteilijahaastatteluita sekä elokuinen gallerian kesätapahtuma. Galleriaan on vapaa pääsy.

 Näyttely on käynnissä kaksi kuukautta 1.7.-31.8.2024. Tänä vuonna galleriaan on teemallinen avoin haku kaikille Suomessa asuville taiteilijoille, joista neljä tekijää kuratoidaan näyttelyyn. Valitsemme puolet ryhmänäyttelyn taiteilijoista Etelä-Pohjanmaan alueelta. Galleria ei peri ryhmänäyttelyn teosten myynnistä provisiota.

 RYHMÄNÄYTTELYN TEEMA: Näkymätön - näkyvä

Mitä on pinnan alla ja mikä tulee näkyviin. Aihetta voi käsitellä esimerkiksi muistojen, ajan, identiteetin, yksilön, ympäristön ja yhteisön näkökulmista tai esimerkiksi tunteiden, unien ja unelmien kautta. Miten näkymätön ja näkyvä ovat läsnä yhtä aikaa? Miten eri aistein niitä voidaan havainnoida ja käsitellä?

 NÄYTTELYPALKKIO JA TAITEILIJAN ROOLI

Ryhmänäyttelyyn valittuja taiteilijoita on tukemassa Taidegalleria Lakeus sekä sponsoroivat yritykset. Kukin ryhmänäyttelyn taiteilija saa 200 euron arvoisen näyttelykorvauksen, mikä jakaantuu 100 euron rahalliseen korvaukseen (ennen veroja) sekä 100 euron arvoisiin taiteilijoita sponsoroivien yritysten lahjakortti- ja tuotepakkauksiin. 

Näyttelyyn valittujen taiteilijoiden vastuulla on hoitaa teosten kuljetukset galleriaan, olla läsnä avajaisissa joko paikan päällä tai videoyhteyden välityksellä sekä osallistua 20 minuutin mittaiseen verkossa pidettävään videohaastatteluun kesän aikana. Taidegalleria Lakeus hoitaa näyttelyn ripustuksen, valvonnan ja opastuksen. 

 HAKUOHJEET RYHMÄNÄYTTELYYN

 Kokoa hakemus yhdeksi PDF-tiedostoksi (max. 3 MB) sisältäen seuraavat tiedot: 

  • 3-8 hyvälaatuista kuvaa teemaan liittyvästä ehdotuksista teostietoineen (teoksen nimi, vuosi, tekniikka ja koko) Jos kyseessä on videotaideteos, lähetä linkki videoon. Teokset voivat olla vanhoja tai uusia.
  • Perustelut, miten teokset sopivat näyttelyn teemaan
  • CV ja yhteystietosi, nimi, puhelinnumero, osoite ja sähköposti. Mahdolliset linkit kotisivuille ja/tai sosiaaliseen mediaan

Lähetä hakemus suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi viimeistään 31.5.2024 sähköpostitse osoitteeseen taidegallerialakeus@gmail.com

Päätökset tehdään kesäkuun 2024 aikana.

Koko hakuohjeet löytyvät suomeksi ja englanniksi Taidegalleria Lakeuden Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/taidegallerialakeus

Pääset tutustumaan galleriaan myös Instagramissa:

https://www.instagram.com/taidegallerialakeus/?hl=fi

Mikäli sinulla tuli mieleen kysyttävää, vastaamme mielellämme sähköpostitse: taidegallerialakeus@gmail.com