Oulun Taiteilijaseura rekrytoi taidekoordinaattorin / kulttuurituottajan toteuttamaan uutta ARToulu-taidealuetta Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta 2026 viettävään Ouluun. Haku on avoinna 28.7.2024 asti.

Työhön kuuluu laaja-alaisesti erilaisia tuotannon ja koordinoinnin tehtäviä: viestintää, luvitus- ja sopimusasioiden hoitoa, yhteydenpitoa taiteilijoihin ja sidosryhmiin, teosten tuotantoon liittyviä käytännön asioita jne.

Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja arvostamme aikaisempaa kokemusta kulttuurituotannon ja -koordinoinnin tehtävistä. Kuvataidealan ja julkisen taiteen tuntemus katsotaan eduksi. Tehtävän hoitaminen edellyttää viestinnän perustaitoja sekä sujuvaa englannin ja suomen kielen suullista ja kirjallista osaamista. Itseohjautuva työote ja organisointitaidot ovat välttämättömiä tehtävän hoidossa. Etsimämme henkilö on vastuuntuntoinen, yhteistyökykyinen, valmis tarttumaan toimeen sekä ratkaisemaan ongelmia yllättävissäkin tilanteissa.
  
Koordinaattorin / tuottajan tehtävä on määräaikainen 2.9.2024 – 30.8.2026 ja osa-aikainen 30 h /vk (80% työaika). Työajoista on mahdollista sopia joustavasti ja tehtäviä voi hoitaa lähityön rinnalla osittain myös etänä. Työpaikka sijaitsee Oulussa. Koordinaattorin työparina on hankkeen osa-aikainen johtaja ja koordinaattorin / tuottajan avuksi palkataan hankkeen edetessä palkkatuella tuotantoassistentti, jonka käytännön työn ohjauksesta koordinaattori pääosin vastaa.

ARToulu-taidealue toteutetaan Oulun Taiteilijaseuran Exploring ART -hankkeessa, joka on osa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Taide tuodaan julkiseen tilaan asuinalueille ja luontoon, ihmisten keskelle osaksi elävää kaupunkikulttuuria. Tavoitteena on, että kymmenet ympäristöön sijoitetut taideteokset muuttavat Oulujoen suiston seitsemän kaupunginosaa omaleimaiseksi taidealueeksi.

Hae mukaan luomaan kanssamme ainutkertaista taidealuetta ja kehittämään uudenlaista tapaa tuottaa taidetta julkiseen tilaan. Koordinaattori / tuottaja tulee hankkeeseen mukaan sen ollessa jo hyvässä vauhdissa. Taidealueen avoin teoshaku on parhaillaan käynnissä ja syksyllä työn alkaessa valitaan myös taidealueen taiteilijat. Lue lisää ARToulu-taidealueesta ja Exploring ART -hankkeesta: www.artoulu.fi/taidealue

Tarkemmat tiedot tehtävästä:
Palkka: 2240 € / kk
Työaika: 30 h / viikko (80 %)
Kesto: 2.9.2024 – 30.8.2026
Koeaika: 6 kk
Työpaikan osoite: Hallituskatu 5, 90100 Oulu
Hakeminen: Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo pdf-muodossa osoitteeseen artoulu2026@gmail.com viimeistään 28.7.2024.
Lisätietoja tehtävästä: tiedustelut puhelimitse 19.6. klo 10-12 ja 14-16 numeroon 044 031 3631. Tiedusteluihin ei vastata soittoajan ulkopuolella.

Hakuilmoitus verkossa: https://artoulu.fi/avoin-tyopaikka-taidekoordinaattorille-tai-kulttuurituottajalle/