TEOSHAKU

Villi taide – Kainuun kaoliini

26.-28.7.2024, Galleria Mineraali, Puolanka

 Hakuaika 1.3.-1.5.2024

 

Villisaviyhdistys kutsuu osallistumaan teoshakuun Villi taide -näyttelyyn, joka pidetään kolmannen Kaoliinifestivaalin yhteydessä Galleria Mineraalissa Puolangalla 26.-28.7.2024. 

Galleria Mineraali on pop up -galleriatila, joka perustettiin Puolangan keskustan tyhjään liikehuoneistoon Villisaviyhdistyksen toimesta 2022. Näyttelyssä pyritään antamaan mahdollisimman laaja katsaus kotimaisen saven käytöstä taiteen ja taidekäsityön kentällä. 

Näyttelyyn voi ehdottaa enintään kahta teosta tai teosluonnosta, jotka ovat 2022 tai sen jälkeen valmistuneita. Teosehdotus voi olla myös kirjallinen kuvaus toteutettavasta teoskonseptista. Taiteilijat vastaavat itsenäisesti omien teostensa valmistamisesta, mutta näyttelyyn voi ehdottaa myös teemaan liittyviä paikkasidonnaisia ja yhteisöllisiä teoksia. Näyttelyn teoksissa tulee olla mukana kotimaista villisavea. Halutessaan näyttelyyn valitut osallistujat voivat hakea Kainuun kaoliinia käyttöönsä Lasi- ja keramiikkakeskus Kuusta Orimattilasta. Savi saa olla peräisin myös muualta Suomesta.

Näyttelyyn voivat hakea kaikki taiteen ja keramiikan ammattilaiset sekä alan opiskelijat. Näyttelyyn osallistuminen on ilmaista. Näyttelyyn valitut teokset tulee toimittaa itse paikan päälle ja ripustaa torstaina 25.7.2024. Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 26.7. Näyttely on avoinna pe klo 11-20, la klo 11-20 ja su klo 11-16. Näyttelytilassa on valvonta ja valvontavuoroja hoitavat myös taiteilijat. Teokset voivat olla myös myynnissä. Kainuun kaoliini ei ota myynneistä provisiota. Näyttelyn purku tapahtuu sunnuntaina 28.7. joustavasti.

 

Näyttelyhakemus

Näyttelyhakemus tulee toimittaa yhtenä pdf-tiedostona Villisaviyhdistyksen Teoshaku-vastaavalle osoitteeseen laura.pehkonen@hotmail.com. Valmistele näyttelyhakua varten teoskuvat / luonnoskuvat (pdf max 4MB). Pakollisen, kirjallisen teoskuvauksen pituus on max. 1000 merkkiä. 

Liitä mukaan hakijan yhteystiedot ja cv (1 sivu).

 

Kuratointi

Näyttelyyn osallistujat valitsee Villisaviyhdistys. Näyttelyvalinnoissa painotetaan näyttelyn mahdollisimman monipuolista kokonaisuutta. Näyttelyvalinnoista ilmoitetaan hakijoille 15.5.2024 mennessä.